Πέμπτη 26 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ
Διαμαρτυρία στην Εφορία Αγίων Αναργύρων

Κατήγγειλαν τη φοροαφαίμαξη των μικρών ΕΒΕ. Ακολούθησε επίσκεψη αλληλεγγύης στους εργαζομένους του δήμου

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Κινητοποίηση ενάντια στα χαράτσια και τη φοροληστεία έκαναν χτες το πρωί στη ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων οι Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Αχαρνών, Περιστερίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Πετρούπολης και η Επιτροπή Ιλίου της ΠΑΣΕΒΕ. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από τις Λαϊκές Επιτροπές των αντίστοιχων περιοχών και τους Συλλόγους της ΟΓΕ.

Αυτοαπασχολούμενοι, βιοτέχνες και μικροί έμποροι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να τα φέρουν βόλτα με τις εισφορές στο ταμείο τους και τα λειτουργικά έξοδα των μαγαζιών τους. Την ίδια στιγμή, οι φορολογικοί νόμοι της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ τους οδηγούν στον αφανισμό.

Η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, η φορολόγηση με 26% από το πρώτο ευρώ εισοδήματος, τα εξοντωτικά πρόστιμα, η απειλή κατασχέσεων και πλειστηριασμών, διαμορφώνουν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τους επαγγελματοβιοτέχνες. «Εμείς οι μικρότεροι, οι αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, είμαστε σε αυτούς που ονομάζουν "διαρθρωτικό πρόβλημα"», σημειώνουν οι Ενώσεις στην ανακοίνωσή τους και υπογραμμίζουν πως οι φόροι και τα πρόστιμα έχουν στόχο να τους εκτοπίσουν εντελώς σε όφελος των μονοπωλιακών ομίλων.

Αντιπροσωπεία των Ενώσεων συναντήθηκε με την Εφορο και κατέθεσε υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Οπως προέκυψε από τη συνάντηση, τα χρέη πνίγουν μεγάλο κομμάτι αυτοαπασχολούμενων. Ακόμα και η προσπάθεια ρύθμισής τους αποδεικνύεται παγίδα, καθώς στην πράξη δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη δόση του διακανονισμού που κάνουν με την εφορία.

Με τους εργαζομένους του δήμου

Στη συνέχεια οι αυτοαπασχολούμενοι βρέθηκαν δίπλα στους εργαζομένους του δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού, που έχουν προχωρήσει από τη Δευτέρα σε συμβολική κατάληψη του Γραφείου Προσωπικού, ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις. Σημειώνουν ότι περίπου 100 εργαζόμενοι, που ξεκίνησαν να εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και συνέχισαν ως «αορίστου», απειλούνται να βρεθούν «υποψήφιοι» για απόλυση και ζητούν να συνεδριάσει άμεσα το δημοτικό συμβούλιο για το ζήτημα.

Τη συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στο δήμο μετέφερε ο Θοδωρής Χαΐνης, γραμματέας της Ενωσης ΕΒΕ Αγίων Αναργύρων - Καματερού. Επισήμανε την ανάγκη συμπόρευσης και κοινού μετώπου απέναντι στα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων. Στη σημασία της αλληλεγγύης αναφέρθηκε η Ελένη Καμαρινοπούλου, αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο δήμο, ενώ εξήγησε πως οι απολύσεις στο Δημόσιο υπηρετούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα και όχι τις ανάγκες του λαού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ