Πέμπτη 26 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την Παρασκευή και το Σάββατο στο πάρκο ΦΙΞ

Πλούσιο πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα, για Ελληνες και μετανάστες

Τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών θα έχουν και φέτος το δικό τους χώρο στο Διήμερο
Τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών θα έχουν και φέτος το δικό τους χώρο στο Διήμερο
Χιλιάδες εργαζομένους, Ελληνες και μετανάστες, ετοιμάζεται να υποδεχτεί το Πολιτικό - Πολιτιστικό Διήμερο που οργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Ιούνη, στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια. Οι εκδηλώσεις, που οργανώνονται για 14η χρονιά, θα γίνουν φέτος κάτω από το σύνθημα: «Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι, ενώνουμε τη δύναμή μας κατά της ταξικής αδικίας, του φασισμού και του πολέμου».

Στο πλαίσιο των καθημερινών εξορμήσεων των Οργανώσεων, χτες έγιναν εξορμήσεις σε γειτονιές του κέντρου της Αθήνας. Σχετικά με το μήνυμα που διαπερνά τις εκδηλώσεις του Διημέρου, ο Μπάμπης Βαΐου, μέλος της Επιτροπής Μεταναστών της ΚΟΑ, σημειώνει:

«Ελληνες και μετανάστες ενώνονται από την ίδια τη θέση τους στην κοινωνία, από την τάξη στην οποία ανήκουν. Εχουν προβλήματα με κοινή πηγή, που δεν είναι άλλη από το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης. Η λύση είναι ο κοινός, οργανωμένος αγώνας για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, δηλαδή αυτών που καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι και καταδικάζουν Ελληνες και μετανάστες στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εξαθλίωση».

Στο πάρκο ΦΙΞ θα βρίσκονται μια σειρά σωματεία, η Λαϊκή Επιτροπή 5ου-6ου διαμερίσματος, το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας και άλλοι μαζικοί φορείς της περιοχής, που μέσα από τη δράση τους δυναμώνουν τους δεσμούς με τους μετανάστες.

Ο χώρος θα φιλοξενήσει επίσης τα περίπτερα 15 μεταναστευτικών κοινοτήτων και θα υπάρχει ομάδα δικηγόρων, στους οποίους θα μπορούν να απευθύνονται για νομικές συμβουλές. Τέλος, όπως κάθε χρόνο, το δικό τους χώρο θα έχουν τα παιδιά με πλούσιο πρόγραμμα και δραστηριότητες, παραστάσεις, μουσική, ζωγραφική και κατασκευές.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το εξής:

Παρασκευή 27 Ιούνη

Κεντρική Σκηνή

8.30 μ.μ. Παραδοσιακά τανζανικά τραγούδια, από τον Μάικο Γκεμό.

9.30 μ.μ. Χοροί και τραγούδια της δουλειάς από τη Θράκη, από το Χορευτικό Συγκρότημα της ΚΝΕ.

10.10 μ.μ. Μουσική από την Αλβανία από το πολυφωνικό συγκρότημα «Lot Courbet».

10.50 μ.μ. Εργατικό - διεθνιστικό τραγούδι από το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

Σκηνή Παιδότοπου

8.30 μ.μ. Βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Φασισμός και Κοινωνική Επανάσταση» του Ρατζανί Πάλμε Ντατ, από τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνο της Ιδεολογικής Επιτροπής και του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ.

9.30 μ.μ. Παράσταση Καραγκιόζη.

Σάββατο 28 Ιούνη

Κεντρική Σκηνή

8.30 μ.μ. Παραδοσιακή μουσική και χορός, από το Πολιτιστικό Κέντρο Γεωργιανών «Ο Καύκασος».

9.30 μ.μ. Ομιλία του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ Γιάννη Πρωτούλη.

10.30 μ.μ. Γλέντι με ελληνικό δημοτικό παραδοσιακό τραγούδι.

Σκηνή Παιδότοπου

8 μ.μ. Παράσταση για μικρούς και μεγάλους, από τον ταχυδακτυλουργό «Τρίσταν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ