Πέμπτη 26 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διεκδικούν ρεύμα και νερό για φτωχή οικογένεια

Να συνδεθούν αμέσως οι παροχές ρεύματος και νερού που κόπηκαν στο σπίτι φτωχής οικογένειας απαίτησε η Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καρδίτσας, με παρέμβαση στα τοπικά γραφεία της ΔΕΗ και στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης - Αποχέτευσης Καρδίτσας (ΔΕΥΑΚ). Η Επιτροπή αποτελείται από σωματεία και συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, το Σύλλογο Γυναικών της ΟΓΕ, το ΜΑΣ, την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καθώς και τον Ιστορικό Σύλλογο της Λαϊκής Βιβλιοθήκης.

Η ΔΕΗ προχώρησε, πριν καιρό, σε διακοπή της παροχής ρεύματος, αλλά και σε αφαίρεση του ρολογιού, εξαιτίας απλήρωτων λογαριασμών. Για την επανατοποθέτηση του ρολογιού, η ΔΕΔΔΗΕ ζητάει από την οικογένεια να καταθέσει εφάπαξ σε τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 300 ευρώ. Ομως η οικογένεια, η οποία αποτελείται από πατέρα με 72% αναπηρία, ένα παιδί που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία, ένα άλλο που είναι άνεργο και τη μάνα που εργάζεται μόνο 2 μέρες τη βδομάδα σα λαντζέρισσα, αδυνατεί να ανταποκριθεί σε αυτήν την απαίτηση. Αντιπροτείνει να πληρώσει σε δόσεις για την επανατοποθέτηση του ρολογιού, να γίνει διακανονισμός των χρεών και να μπει στο πρόγραμμα κοινωνικού τιμολογίου.

Οι τοπικοί υπεύθυνοι της ΔΕΗ απέρριψαν τα αιτήματα και η Επιτροπής Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις παρεμβάσεις. Θετική έκβαση είχε η παρέμβαση στην ΔΕΥΑΚ, καθώς έγινε επανασύνδεση της παροχής νερού και διακανονισμός των χρεών, ικανοποιώντας την οικογένεια που ήταν αναγκασμένη να παίρνει με κουβάδες νερό από το διπλανό δημοτικό πάρκο, για τις καθημερινές της ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ