Πέμπτη 26 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Κινητοποίηση σήμερα στον ΟΑΕΔ για τους ανέργους

Προσυγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στη στάση του Μετρό στον Αλιμο

Από παλιότερη κινητοποίηση των οικοδόμων και άλλων συνδικάτων για την ανεργία
Από παλιότερη κινητοποίηση των οικοδόμων και άλλων συνδικάτων για την ανεργία
Κινητοποίηση για τα προβλήματα των ανέργων οργανώνει σήμερα, στις 11 π.μ., στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στον Αλιμο, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Καλεί τους ανέργους να πάρουν μέρος, με προσυγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στη στάση του Μετρό στον Αλιμο.

Στην ανακοίνωση το Συνδικάτο αναφέρει: «Η ανεργία στον κλάδο των κατασκευών συνεχίζει να καλπάζει με αμείωτη ένταση, αφού και η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που συνθλίβει το λαό για λογαριασμό των κατασκευαστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και όλων αυτών που ζουν από το δικό μας ιδρώτα συνεχίζεται χωρίς σταματημό. Τα ελάχιστα έργα που γίνονται και θα γίνουν το επόμενο διάστημα θ' απασχολήσουν πολύ μικρό αριθμό συναδέλφων, με συρρικνωμένους μισθούς, με πετσοκομμένα μεροκάματα. Η συμβατική οικοδομή ελάχιστα κινείται. Τις επιπτώσεις από την παρατεταμένη ανεργία δε χρειάζεται να τις περιγράψει κανείς, τις ζούμε όλοι στο πετσί μας. Τις βιώνει η πλειοψηφία του κλάδου, οι ανασφάλιστοι».

Το Συνδικάτο διεκδικεί: Εκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ για όλους τους άνεργους οικοδόμους. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους και αύξησή του στα 600 ευρώ. Μείωση των προϋποθέσεων για τη χορήγησή του. Δωρεάν μετακίνηση με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας. Μέτρα για την ικανοποίηση των αναγκών των παιδιών των ανέργων για δωρεάν κατασκηνώσεις. Να μην αποκλειστεί κανένα παιδί οικοδόμου. Επαναλειτουργία του ΟΕΚ και κατασκευή φτηνών εργατικών κατοικιών.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org