Κυριακή 29 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Νέα επιτυχία της Στ. Τσολακίδου

Πρωτότυπη Ευρωπαϊκή διοργάνωση στην Κύπρο

Στην ισχυρότερη κατηγορία (Οπεν-17) του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος Μπλιτς αγωνίστηκε η Σταυρούλα Τσολακίδου και κατέκτησε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο με 8 β. στους 9 αγώνες, χαρίζοντας στην Ελλάδα άλλη μία παγκόσμια επιτυχία!

Στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ράπιντ που προηγήθηκε στις 14 και 15 Ιούνη στην Καβάλα, η Τσολακίδου κατέκτησε τη 2η θέση και αργυρό μετάλλιο με 5 β. στους 6 αγώνες.

Αλλη μία ελληνική επιτυχία είχαμε στην κατηγορία (Οπεν-11) στο Παγκόσμιο Σχολικό Μπλιτς, με το μαθητή από την Καβάλα Ιορδάνη Κρίκογλου, όπου ισοβάθμησε στην 1η-2η θέση με 7 β. στους 9 αγώνες κατακτώντας και το αργυρό μετάλλιο.

* Στις αρχές του 2014 είχαμε προαναγγείλει μια πρωτότυπη διοργάνωση της FIDE (Ευρωπαϊκή Ζώνη) στην Κύπρο για την ανάπτυξη του πνευματικού αθλήματος στις μικρότερες χώρες της Ευρώπης.

Το ευρωπαϊκό αυτό πρωτάθλημα έγινε στη Λάρνακα στα τέλη του Απρίλη με συμμετοχή 12 σκακιστών από 10 χώρες: Κύπρο, Ανδόρα (Ισπανία), Λουξεμβούργο (Βέλγιο), Μάλτα, Σαν Μαρίνο (Ιταλία), Λιχτενστάιν (Ελβετία), Μονακό (Νίκαια Γαλλίας) και οι ημιαποικίες της Βρετανίας, Νήσοι Φερόες, Τζέρσεϊ και Γκουέρνεσεϊ. Νικητής ήταν ο Ι. Μ. Βιεντενκέλερ Μ. από το Λουξεμβούργο με 9 β. στους 11 αγώνες (2.000 ευρώ έπαθλο και πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο). Οι σκακιστές Α. Κελίρης και Α. Αντωνίου 6ος και 8ος με 6 και 4,5 βαθμούς, αντίστοιχα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ