Κυριακή 29 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΜΕΞΙΚΟ
Αποδείξεις από τους «Οράνιε» ... όνειρα από τους «Αζτέκους»

Η Ολλανδία, που φαντάζει ως το ένα από τα τρία φαβορί (τα άλλα δυο Γαλλία, Γερμανία) που μπορούν στο τέλος να σώσουν τα προσχήματα για την Ευρώπη στη φετινή διοργάνωση και το Μεξικό (19.00 ΝΕΡΙΤ), που στοχεύει ιδιαίτερα ψηλά, θα κοντραριστούν στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας στη φάση των «16».

Οι «Οράνιε» καλούνται να αποδείξουν το ρόλο τους ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, δείχνοντας ότι έχουν λύσει τα όποια προβλήματα εμφανίζονται όταν αντιμετωπίζουν μια σκληροτράχηλη ομάδα όπως οι αντίπαλοί τους. Στα προηγούμενα τεστ, κόντρα σε κάτι ανάλογο με Αυστραλία και ιδιαίτερα με Χιλή, οι Ολλανδοί μπορεί να επικράτησαν (3-2 και 2-0 αντίστοιχα), τα προβλήματα όμως δεν έλειψαν. Η επιστροφή του Φαν Πέρσι, που εξέτισε την τιμωρία του κόντρα στη Χιλή, αναμένεται να λύσει τα χέρια του Φαν Χάαλ στην επίθεση, ενώ την ίδια ώρα η αντίστοιχη του Μάρτιν Ιντι στα μετόπισθεν (είχε υποστεί διάσειση στον αγώνα με την Αυστραλία) κάνει τον Ολλανδό τεχνικό να είναι πιο ήσυχος. Εστω και εάν ο τραυματισμός του Φερ του χάλασε κάπως αυτή την ησυχία.

Στην αντίπερα όχθη, το Μεξικό μέχρι σήμερα έχει εντυπωσιάσει με τις παρουσίες και παρά το γεγονός ότι σε δυο παιχνίδια βρήκε απέναντί του και τη διαιτησία, όπως έγινε στον αγώνα της πρεμιέρας με το Καμερούν (του ακυρώθηκαν δυο κανονικά γκολ) και την Κροατία (δεν του δόθηκε εμφανέστατο πέναλτι). Το συγκρότημα του Ερέρα δεν έδειξε να πτοείται και στάθηκε όρθιο (χάρη και στο πορτιέρο του Οτσόα) απέναντι και στους οικοδεσπότες Βραζιλιάνους. Πλέον στους «Αζτέκους» τα όνειρα φθάνουν αρκετά μακριά...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ