Τετάρτη 21 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Οσο πιο ψηλά το ΚΚΕ, τόσο πιο μεγάλη η δύναμη των εργατών

Περιοδείες της Δ. Μανωλάκου και του Γ. Τούσσα στο λιμάνι του Πειραιά

Στο λιμάνι του Πειραιά, σε πολύ καλό κλίμα συζήτησαν με τους εργαζόμενους η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, και ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής. Με την αισιοδοξία από το θετικό για το ΚΚΕ αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής να αποτυπώνεται στη συζήτηση, αναδείχθηκε η αναγκαιότητα να μην πάει καμιά ψήφος χαμένη και αυτήν την Κυριακή, να σταλεί μήνυμα αποφασιστικότητας από τους εργαζόμενους για πιο δυνατούς αγώνες μετά τις εκλογές. Μήνυμα απάντησης στους εκβιασμούς, την τρομοκρατία και τα ψεύτικα διλήμματα.

Η Δ. Μανωλάκου, μιλώντας σε εργαζόμενους του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στο Ικόνιο, τους κάλεσε μπροστά στην κάλπη των ευρωεκλογών να σκεφτούν ότι το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί «φιλέτο» για το μεγάλο κεφάλαιο και να σταθμίσουν τα συμφέροντά τους: «Γιατί σήμερα οι λιμενεργάτες νιώθουν ανασφάλεια για το αύριο, με αφορμή το μέλλον του λιμανιού; Η αιτία βρίσκεται στην ευρωενωσιακή πολιτική και τις σαφείς κατευθύνσεις της για την ιδιωτικοποίηση. Αυτές τις κατευθύνσεις υλοποίησαν και θα συνεχίσουν να υλοποιούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Το ΚΚΕ από την αρχή ενημέρωσε και πρωτοστάτησε στον αγώνα για τον αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού, αφού φτιάχτηκε με τον ιδρώτα και τα χρήματα του ελληνικού λαού. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το παραχωρούν στο ΤΑΙΠΕΔ για να ξεπουληθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ λέει να παραμείνει στο δημόσιο αλλά να παραχωρηθεί σε ιδιώτες η λειτουργία του. Ομως οι εργαζόμενοι, ειδικά στον Πειραιά, έχουν πείρα από εξαπάτηση. Και η COSCO παραχώρηση θεωρείται.

Η ΕΕ έχει ενιαία αντιλαϊκή πολιτική παντού. Και στην οικονομική πολιτική και στην αγροτική παραγωγή και στα εξωτερικά θέματα, με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Ουκρανίας, όπου στηρίζει τους φασίστες. Ενισχύστε το ΚΚΕ, ακόμα και αν εξακολουθείτε να έχετε επιφυλάξεις. Η ΕΕ πλέον αμφισβητείται. Αυτό πρέπει να εκφραστεί στην κάλπη με ισχυρό ΚΚΕ».

Ο Γ. Τούσσας, συνομιλώντας με ναυτεργάτες σε πλοία αραγμένα στο λιμάνι του Πειραιά, ανέδειξε τη σημασία που είχε η αύξηση των ποσοστών των ψηφοδελτίων που στήριξε το ΚΚΕ στις τοπικές εκλογές την προηγούμενη Κυριακή και την ανάγκη να αποτυπωθεί άνοδος του ΚΚΕ και στις επερχόμενες ευρωεκλογές: «Είναι αναγκαία αυτή η ενίσχυση, γιατί μπροστά τους οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν νέα επίθεση από κυβέρνηση, ΕΕ και εργοδοσία. Πρόσφατα καταργήθηκαν με τροπολογία οι συλλογικές συμβάσεις για τους ναυτεργάτες, ενώ έρχονται αλλαγές στις οργανικές συνθέσεις και γενικότερα στους όρους δουλειάς.

Τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τους ζήσαμε καλά και μόνους τους στην κυβέρνηση και σε συνεργασία μαζί με ΔΗΜΑΡ και ΛΑΟΣ. Ζήσαμε τα αποτελέσματα της πολιτικής τους: Φτώχεια, ανεργία και καταστολή. Από την άλλη, τον ΣΥΡΙΖΑ τον ξέρουμε καλά στο εργατικό κίνημα, σε δήμους και περιφέρειες. Το διαβατήριό του για να ανέλθει στην κυβέρνηση είναι σφραγισμένο από τον ΣΕΒ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Το μοντέλο για τη ζωή των εργαζομένων και ιδιαίτερα των νέων είναι δρομολογημένο: Εργασιακή περιπλάνηση στην ΕΕ, με τα voucher, με 400 ευρώ για να μαζεύουν "εργασιακή εμπειρία".

Παρά τις διαφωνίες που μπορεί να έχει ένας εργαζόμενος με το ΚΚΕ, μπορεί να αναγνωρίσει ότι είναι η μόνη ψήφος που θα του δώσει δύναμη από την επομένη των εκλογών. Δεν είναι μοιραίο για την εργατική τάξη να τραβάει τόσα βάσανα. Στην Ελλάδα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ζήσει καλύτερα ο εργαζόμενος και η οικογένειά του. Οσο πιο ψηλά το ΚΚΕ, τόσο πιο μεγάλη η δύναμη των εργατών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυνατό ΚΚΕ για να δυναμώσει η αντίσταση στο κεφάλαιο και την αντιλαϊκή πολιτική(2019-07-03 00:00:00.0)
Απεργία χτες στα λιμάνια της χώρας(2014-11-07 00:00:00.0)
Αποκλεισμοί σε ΝΑΤ και ΕΥΔΑΠ(2011-06-04 00:00:00.0)
Καράβια, λιμάνια, ναυπηγεία να γίνουν λαϊκή περιουσία(2009-09-29 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι να αξιολογήσουν την πείρα τους(2004-05-22 00:00:00.0)
Η βιτρίνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης έπεσε(2004-05-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ