Τετάρτη 21 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Επικίνδυνη άποψη

Προχτές βράδυ στο πάνελ της εκπομπής «Ενικός», που μεταδίδεται και από το «STAR», συμμετείχε και ένας κύριος Τζήμερος. Επιχειρηματίας λέει και πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία ξανά». Η εκπομπή ασχολήθηκε όλη σχεδόν με τη Χρυσή Αυγή (δε θα πούμε εδώ πως τα αστικά ΜΜΕ την ξαναέκαναν κύριο θέμα και ύστερα αναρωτιόνται γιατί δε μειώνεται). Αλλά αυτός ο κύριος, ούτε λίγο, ούτε πολύ, εξέφρασε, και μάλιστα με μεγάλη επιθετικότητα, την άποψη ότι η δράση του ΚΚΕ τροφοδοτεί τη Χρυσή Αυγή και το φασισμό, όπως και το εργατικό-λαϊκό κίνημα, ξεπερνώντας έτσι, σε μαυρίλα την εγκληματική οργάνωση. Επικίνδυνη η άποψη αυτού του κυρίου για το λαό και το κίνημα, αφού ανάγει σε εχθρό τους το ΚΚΕ και το κίνημα, πασχίζοντας να υποτάξει λαϊκές δυνάμεις στα μονοπώλια. Ο,τι δηλαδή κάνει και το εργαλείο του κεφαλαίου, η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Αλλο ένα παράδειγμα που δείχνει την αναγκαιότητα να ενισχύσει ο λαός το ΚΚΕ αποφασιστικά στις ευρωεκλογές, ώστε με μεγαλύτερη δύναμη ο ίδιος και το κίνημά του να αντισταθούν στην επιθετικότητα του κεφαλαίου, της εξουσίας του, της ΕΕ, στο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή τους. Αλλωστε ο λαός και το κίνημά του μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και τη Χρυσή Αυγή.

Να κάνει τα κουμάντα του...

«Ξεπεράσαμε την κρίση ελλειμμάτων. Σήμερα βγάζουμε πρωτογενή πλεονάσματα! Καλύπτουμε όλες τις ανάγκες μας και δανειζόμαστε ακόμα μόνο για μέρος των τόκων που πληρώνουμε. Στο τέλος της επόμενης χρονιάς θα καλύπτουμε μόνοι μας και τους τόκους! Δηλαδή, δε θα χρειαζόμαστε καθόλου νέο δανεισμό κάθε χρόνο. Ακόμα, ξεπεράσαμε τη μακροχρόνια ύφεση και μπαίνουμε σε ταχύρρυθμη ανάπτυξη». (Αν. Σαμαράς, «Καθημερινή» 17-18/5/2014). Ο λαός να θυμάται: Για τα πρωτογενή πλεονάσματα πληρώνει φόρους για το εισόδημα, το λεγόμενο χαράτσι αλληλεγγύης, το χαράτσι για τα ακίνητα, το πετρέλαιο θέρμανσης, τον αυξημένο ΦΠΑ σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, τις δραστικές περικοπές σε παροχή υπηρεσιών Υγείας και φάρμακα, στην πρόνοια κλπ. Μισθοί και συντάξεις τσακίστηκαν για την ανταγωνιστικότητα και τις επενδύσεις. Για ανάπτυξη των μεγαλοεπιχειρηματιών μιλά ο πρωθυπουργός, άντε και κανένα ψίχουλο σαν το «κοινωνικό μέρισμα» των 0,50 ευρώ τη μέρα για να θολώσει την ύπαρξη εξαθλίωσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται ανάπτυξη των υγιών επιχειρηματιών, που όταν γίνει θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό. Οι 400 νόμοι των μνημονίων είναι δύσκολο λέει να καταργηθούν. Ο λαός να κάνει τα κουμάντα του και να ενισχύσει το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.

Και συνεργασία με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Ρωτά τον Αλ. Τσίπρα ο δημοσιογράφος του «Βήματος» (17-18/5/2014): «Γιατί αποκλείετε την εθνική συναίνεση;» Και απαντά ο Αλ. Τσίπρας: «Επιδιώκουμε εθνική συναίνεση αλλά μόνο έπειτα από εθνικές εκλογές». Ξαναρωτά ο δημοσιογράφος: «Θα μπορούσατε δηλαδή να συνεργαστείτε με τα σημερινά κυβερνητικά κόμματα»; Και απαντά: «Αν χειραφετηθούν από τις ηγεσίες τους, θα μπορούσαν ενδεχομένως να συμβάλουν στο μεγάλο και δύσκολο έργο της κοινωνικής σωτηρίας, το οποίο δε θα είναι κομματικό σχέδιο αλλά εθνική υπόθεση». Επομένως, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος ακόμη και για κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού», το λένε πια με τον πλέον επίσημο τρόπο, παρ' όλο που μέχρι πρόσφατα μιλούσαν για το αντίθετο. Απλά θα το κάνει μετά από εκλογές, προσδοκώντας να έχει αυτός το πάνω χέρι και με αλλαγή ηγεσίας σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Να γιατί λέμε ότι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι σταθερή, ξέρεις ότι θα πάει στην ενίσχυση της πολιτικής υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων.

Αντικαπιταλιστική συνέπεια...

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε αντικαπιταλιστικό αγώνα και αποδέσμευση από την ΕΕ, σύμφωνα με τον Π. Κωνσταντίνου σε συνέντευξή του στην «Αυγή», 20/5/2014. Πώς υπηρετείται αυτό στο β' γύρο των εκλογών για το Δήμο της Αθήνας; Μα με το να κάνουν αυτόν το γύρο, «γύρο ήττας για τον Γ. Καμίνη». Ως εδώ. Χτυπώντας τον ένα υποψήφιο του ευρωμονόδρομου, καλούν το λαό να ψηφίσει τον άλλο υποψήφιο του ευρωμονόδρομου, αυτόν του ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι υπηρετούν την αντικαπιταλιστική πάλη και την αποδέσμευση από την ΕΕ! Και εις ανώτερα...

Δεν «τρώγονται» για το λαό

«Σταθερότητα ή πισωγύρισμα στην κρίση, στο τέλμα». Αυτό το εκβιαστικό, τρομοκρατικό δίλημμα βάζει ως κριτήριο ψήφου στις ευρωεκλογές η ΝΔ, ζητώντας ενίσχυση. Το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ, που αυτοπροσδιορίζεται ως το «προοδευτικό πρόσημο» της αντιλαϊκής κυβέρνησης. «Διαρκής λιτότητα ή δημοκρατική ανατροπή», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας ψήφο για κυβερνητική εναλλαγή. Αλλά είναι λύση για το λαό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Η συγκυβέρνηση πτώχευσε και ματώνει το λαό σε όφελος των μονοπωλίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται ανάπτυξη των «υγιών» μεγαλοεπιχειρηματιών, εντός της Ευρωζώνης, «να κάνουμε το ευρώ εργαλείο για να αλλάξουμε τη ζωή μας», είπε ο Αλ. Τσίπρας στην Ιταλία, ενώ υποσχέθηκαν τήρηση των δεσμεύσεων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Είπαν ότι δύσκολα καταργούνται οι 400 νόμοι των μνημονίων, δεν αποκλείουν συνεργασία με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με άλλες ηγεσίες. Αρα δεν «τρώγονται» για τα λαϊκά συμφέροντα αλλά για την καλύτερη διαχείριση του συστήματος.

Τα exit polls και το φούσκωμα...

Η επιστημονική εργασία, η εγκυρότητά της σε κάθε αντικείμενο, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα με τις δημοσκοπήσεις, όταν ταυτίζεται με την πολιτική και κομματική τοποθέτηση του επιστήμονα βγάζει εκτρώματα... Αυτό, όμως, φαίνεται ότι το αγνόησε ο κ. Νικολακόπουλος στην επεξεργασία των exit polls - «μαϊμού» την Κυριακή των εκλογών. Και έτσι προσπάθησε να δώσει επιστημονική κάλυψη στις προσδοκίες του φουσκώνοντας υπερβολικά τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να διαμορφωθούν εντυπώσεις. Εντυπώσεις που αξιοποιούνται με σκοπό να ασκηθεί πίεση στα εργατικά-λαϊκά στρώματα, επενδύοντας-στηρίζοντας το δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Τι να πει κανείς; Ας προβληματιστούν οι εργαζόμενοι...



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ