Σάββατο 10 Μάη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΛΟΥΙΖΑ ΡΑΖΟΥ
Μόνο το ΚΚΕ δεν υποχωρεί στις απαιτήσεις των μονοπωλίων

Από τη συγκέντρωση στην Καλλιθέα
Από τη συγκέντρωση στην Καλλιθέα
Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Καλλιθέα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη. Στην κατάμεστη πλατεία Δαβάκη μίλησαν η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής, η Ρούλα Ελευθεριάδου, υποψήφια ευρωβουλευτής, και ο υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας Β. Δημόπουλος.

Η Λ. Ράζου, αναφερόμενη στα κόμματα του διπολισμού, επεσήμανε ότι ο δρόμος ανάπτυξης της οικονομίας που αυτά υποστηρίζουν είναι εχθρικός για την πλατιά πλειοψηφία του λαού, εξυπηρετεί τη διατήρηση της εξουσίας του κεφαλαίου, των μονοπωλίων και οι αντίστοιχες κυβερνήσεις, είτε είναι της ΝΔ, είτε του ΣΥΡΙΖΑ, με τους ανάλογους συμμάχους τους, δεν πρόκειται να πάρουν μέτρα που θα οδηγούν στην ουσιαστική ανακούφιση του λαού. Από τη στιγμή που αποδέχονται και στηρίζουν την ΕΕ, από τη στιγμή που πίνουν νερό στο όνομα της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, θα υλοποιούν πάντα μια πολιτική που θα στηρίζεται στη διαιώνιση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Για τους εργαζόμενους, τόνισε, το πραγματικό δίλημμα είναι με την ΕΕ και τα μονοπώλια ή αποδέσμευση με το λαό στην εξουσία; Ανάπτυξη για το κέρδος με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα κόμματά τους να κάνουν κουμάντο ή ανάπτυξη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών με το λαό κυρίαρχο να αξιοποιεί σχεδιασμένα τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας;


Ο λαός πρέπει να προσπεράσει τα εμπόδια, τις ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες που του καλλιεργούν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, επιχειρηματικά συμφέροντα και μέσα ενημέρωσης και να φτάσει μπροστά και στις τρεις κάλπες με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ στο χέρι.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν υποχωρεί μπροστά στις απαιτήσεις των μονοπωλίων, δεν παζαρεύει πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι. Εχει δοκιμαστεί στα δύσκολα, με επεξεργασμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.

Ο λαός γνωρίζει ότι δεν θα τον προδώσει, δεν θα καθίσει στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων με τους βιομηχάνους και τους τραπεζίτες, ούτε θα πιάσει κυβερνητικές καρέκλες ξεγελώντας τις λαϊκές οικογένειες.

Είναι το μόνο κόμμα, υπογράμμισε, που αποκάλυψε τον πραγματικό ένοχο για τα βάσανα του λαού και συνέβαλε, χωρίς να λογαριάσει κόπους και θυσίες, στην οργάνωση της αντίστασής του απέναντι σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές. Το ΚΚΕ θα είναι η πραγματική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, μάχιμο και πρωτοπόρο στην υπόθεση της συγκρότησης της Λαϊκής Συμμαχίας για να ανοίξει ο δρόμος ώστε να περάσει ο πλούτος σ' αυτούς που τον παράγουν, με αποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, μονομερή διαγραφή του χρέους, με εργατική - λαϊκή εξουσία.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org