Σάββατο 10 Μάη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
Ερωτήματα αν μη τι άλλο...

«Τα στοιχεία που έχουν προσκομιστεί και κυρίως αυτά που έχουν ψαχτεί δεν είναι τέτοια που όταν κάνουμε εμείς την άρση ασυλιών να μπορεί να πει κανείς, έχοντας διαβάσει τη δικογραφία, πως δεν σου δημιουργείται καμία αμφιβολία για το βάσιμο ή όχι κάποιων στοιχείων. Να σας το πω ευθέως: Οταν στη Βουλή ακούγεται ότι βρέθηκε μία καραμπίνα με 8 φυσίγγια και με βάση αυτό το στοιχείο γίνεται η παραπομπή για τον εξοπλισμό εγκληματικής οργάνωσης, αντιλαμβάνεστε ότι, επειδή όλοι είμαστε εχέφρονες και έξυπνοι άνθρωποι, κάτι είναι πίσω από αυτό. Δεν μπορεί με βάση αυτό να γίνεται η όλη ιστορία και να δημιουργείται στον κόσμο ένα κούμπωμα. Είχανε πει ότι έχουν ιδρυθεί σκοπευτικοί όμιλοι με 2.000 ανθρώπους όπου εκεί μαζευόντουσαν όπλα ή ότι εκεί γίνονταν ασκήσεις κοντά σε στρατόπεδα όπου έφεδροι έκαναν ασκήσεις ή ότι υπήρχε σχέση με διευθυντικά στελέχη από την Αστυνομία κ.τ.λ. Αυτά τα οποία είναι πάρα πολύ σοβαρά και τα οποία εμείς πιστεύουμε ότι έχουν βάση αλήθειας θα έπρεπε να τα δει κανείς και ευλόγως θα έπαιρνε απόφαση χωρίς καμία αμφιβολία ότι υπήρχε συνυπευθυνότητα για τη λειτουργία της Χρυσής Αυγής σαν εγκληματική οργάνωση, έχουν μπει στην άκρη. Κι αυτό μας δημιουργεί ένα ερωτηματικό. Χρειάζεται σε βάθος να πάει αυτή η ιστορία. Αν φτάσουν μόνα τους αυτά στο Δικαστήριο είναι φανερό ότι δεν έχουν καμία τύχη, εννοώ σε σχέση με την οπλοκατοχή».

Τη δήλωση αυτή έκανε προχτές ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης στον ρ/σ «Real». Εκτιμώντας την προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ ως πολύ σημαντική την ανάρτησε και στο ΑΠΕ. Γιατί όμως; Εχει αμφιβολίες ο Ν. Βούτσης και κατ' επέκταση ο ΣΥΡΙΖΑ για το ρόλο της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής - ναζιστικής οργάνωσης; Πού αποσκοπούν άραγε τοποθετήσεις που δημιουργούν ευνοϊκούς για το φασιστικό μόρφωμα συνειρμούς; Χρειάζονται άραγε τόσο ισχυρές αποδείξεις για να ψηφίσουν την άρση ασυλίας «χωρίς αμφιβολίες»; Τι εννοούσε άραγε το βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Μητρόπουλος όταν απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα έγραφε για τη Χρυσή Αυγή πως «δεν πρόκειται περί κλασικού ναζιστικού κόμματος (...), όσο η ΧΑ βρίσκεται διακριτά σε πολεμική σχέση με τη στρατηγική των κυρίαρχων αστικών δυνάμεων, ματαιώνεται ο ρόλος της ως συμμάχου ή εφεδρείας του συστήματος (...). Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η ΧΑ διανύει ακόμη το πρώτο αντισυστημικό, αντιμνημονιακό στάδιο».

Ερωτήματα καταθέτουμε, που αργά ή γρήγορα θα τα απαντήσει η ίδια η ζωή. Αν πάντως τέτοιες τοποθετήσεις υποτάσσονται στην κάλπη, τότε εκτός όλων των άλλων οι του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύονται και επικίνδυνοι.


Β.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org