Σάββατο 10 Μάη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΟΛΥ ΤΣΟΥΜΑΝΗ
Στις κάλπες κρίνεται με τι όρους θα παλέψουμε για τη ζωή μας

Σε συγκέντρωση στα Γιάννενα μίλησε η υποψήφια περιφερειάρχης Ηπείρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Συγκέντρωση μπροστά στις επερχόμενες εκλογικές μάχες πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στα Γιάννενα, με κεντρική ομιλήτρια την Ολυ Τσουμάνη, υποψήφια περιφερειάρχη Ηπείρου. Στη συγκέντρωση μίλησε επίσης η Γεωργία Γεωργιάδου, υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο Μπ. Παππάς, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ιωαννιτών (λόγω προβλήματος υγείας του υποψήφιου δημάρχου Τάκη Τασιούλα).

Στην ομιλία της η Ολυ Τσουμάνη μεταξύ άλλων τόνισε: «Στις 26 του Μάη το πρωί θα κρίνεται με τι όρους θα παλέψουμε για τη ζωή μας, από τι θέση θα αντιμετωπίσουμε τα χειρότερα που έρχονται, αν θα ανοίξουμε δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών ή αν θα αφήσουμε κι άλλα χρόνια να πάνε χαμένα.

Στις εκλογές του Μάη, με την ψήφο σας στο ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση", δώστε απάντηση στην ΕΕ των μονοπωλίων, στα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, στα κόμματα που υποστηρίζουν την ΕΕ όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελιά, το Ποτάμι και άλλοι. Μπορούμε με ισχυρό ΚΚΕ και λαϊκό κίνημα να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική. Να διεκδικήσουμε, να επιβάλουμε μέτρα ανακούφισης, να ανοίξουμε δρόμο για ριζικές αλλαγές σε όφελος του λαού (...)

Δεν χρειάζεται σήμερα ο λαός παλιούς ή νέους υπαλλήλους της ΕΕ στην περιφέρεια και τους δήμους. Χρειάζεται έναν ισχυρό πόλο εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης στην Τοπική Διοίκηση που μαζί με το λαό θα χτίζουν μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία που θα αντιστέκεται, θα κατακτά και θα ανοίγει το δρόμο των μεγάλων αλλαγών και ανατροπών».

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στα Γιάννενα
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στα Γιάννενα
Η Ο. Τσουμάνη επισήμανε ότι οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Ηπείρου, σε όλους τους δήμους, όλοι όσοι συμμετέχουν στα ψηφοδέλτιά της έδωσαν τις δυνάμεις τους για την υπεράσπιση των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για το νέο ΕΣΠΑ (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης) 2014-2020, τόνισε πως λένε ψέματα οι υποψήφιοι των ΝΔ (Καχριμάνης), ΔΗΜΑΡ - ΠΑΣΟΚ (Ζάψας), ΣΥΡΙΖΑ (Γεροβασίλη) ότι το νέο ΕΣΠΑ είναι εργαλείο ανάπτυξης προς όφελος του λαού. Είτε με «επενδύσεις» είτε με «πρωτογενή ανασυγκρότηση» ο λαός θα είναι τσακισμένος κι αυτό μιας και όπως επισήμανε «το νέο ΕΣΠΑ είναι εργαλείο που θα γιγαντώσει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και ρίχνει στον Καιάδα τα εργατικά, λαϊκά δικαιώματα».

«Μη χαρίσεις την ψήφο σου στα κόμματα του ευρωμονόδρομου», κατέληξε η Ο. Τσουμάνη, συμπληρώνοντας πως «ενώ η ψήφος για σένα θα είναι στο συγγενή, το φίλο ή το γνωστό, θα καταμετρηθεί υπέρ της πολιτικής ΕΕ - τρόικας - κυβέρνησης (...) ο λαός έχει τη δύναμη να κάνει στην Ηπειρο την πραγματική ανατροπή με το ΚΚΕ πρωταγωνιστή. Είναι αισχρό ψέμα ότι μπορεί χωρίς το λαό πρωταγωνιστή να δούμε άσπρη μέρα, δεν την είδαμε ποτέ. Μένουν 10 μέρες μέχρι τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, δύο εβδομάδες μέχρι τις ευρωεκλογές. Να μη μείνει κανένα σπίτι, κανένας άνεργος, κανένας εργαζόμενος του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κανένας αγρότης και κτηνοτρόφος, κανένας επαγγελματίας που δε θα πάρει το ψηφοδέλτιο με το γαρίφαλο και το ψηφοδέλτιο με το σφυροδρέπανο. Αξίζει τον κόπο να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, να κάνουμε τη νύχτα μέρα».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org