Σάββατο 10 Μάη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΡΑΚΟΣ
Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης πίσω από την εγκατάλειψη των νησιών

Περιοδεία σε Ικαρία, Φούρνους και Θύμαινα από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Σάμου της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σάμου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Αντώνης Δράκος, πραγματοποίησε περιοδεία στην Ικαρία, στους Φούρνους και τη Θύμαινα από την περασμένη Κυριακή έως και την Τρίτη.

Το τριήμερο αυτό ενημερώθηκε από κοντά για τα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι των 3 νησιών και ανέλυσε διεξοδικά τις θέσεις του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις αιτίες της εγκατάλειψης των νησιών και των προβλημάτων που βιώνουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Κινδυνεύει καθημερινά η ζωή τους, τα παιδιά μένουν εκτός εκπαιδευτικού συστήματος, καράβια έχουν όποτε θέλουν οι εφοπλιστές. Μειώνονται οι μισθοί, οι συντάξεις, το εισόδημα και αυξάνονται οι φόροι και τα χαράτσια.

Ο Α. Δράκος αφού συζήτησε με τους κατοίκους των νησιών για τις αιτίες όσων τους ταλαιπωρούν, τους κάλεσε να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις τοπικές εκλογές.

«Είμαστε οι μόνοι», υπογράμμισε, «που αντιπολιτευόμαστε την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και λέμε ότι η λύση δεν βρίσκεται στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, αλλά στην έξοδο από την ΕΕ, στην κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και τη μονομερή διαγραφή του χρέους. Οι άλλες δυνάμεις όχι μόνο δεν καταγγέλλουν την πολιτική που υπηρετεί την καπιταλιστική ανάπτυξη αλλά στα προγράμματά τους υπόσχονται ότι θα την υλοποιήσουν κιόλας. Και οι παρατάξεις που πρόσκεινται στα κόμματα που συγκυβέρνησαν μέχρι σήμερα (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΔΗΜΑΡ) αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. Ολοι αυτοί δηλώνουν ανεξάρτητοι από τα κόμματά τους, ή κρύβουν με ποιο κόμμα και ποια πολιτική είναι. Ενα είναι σίγουρο, ότι δεν είναι ανεξάρτητοι από την κυρίαρχη πολιτική και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Οτι δεν θα αγωνιστούν να ανατρέψουν αυτή την πολιτική της ΕΕ που γεννάει τα προβλήματα των κατοίκων των νησιών μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στηρίζει την πάλη του λαού για τις ανάγκες του(2019-01-29 00:00:00.0)
Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης πίσω από την εγκατάλειψη των νησιών(2014-05-10 00:00:00.0)
Συμπόρευση με το ΚΚΕ στην κάλπη και στους αγώνες(2014-03-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ