Τετάρτη 7 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΓΗΡΙΑ
Νέες απαγωγές κοριτσιών

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.--

Αλλα οκτώ κοριτσάκια, 12 έως 15 ετών, από χωριό της βορειοανατολικής Νιγηρίας, απήγαγαν αργά το βράδυ της Δευτέρας εξτρεμιστές ισλαμιστές της οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ» παρά το σάλο που προκαλεί διεθνώς η απαγωγή 270 και πλέον μαθητριών Λυκείου στα μέσα του περασμένου Απρίλη.

Η τελευταία απαγωγή κοριτσιών από τους εξτρεμιστές έγινε σε χωριό που βρίσκεται κοντά σε ένα από τα προπύργιά τους στη βορειοανατολική Νιγηρία, όταν κατέκλυσαν την περιοχή κατά δεκάδες υποδυόμενοι και πάλι τους στρατιώτες, όπως είχαν κάνει και στις 15 Απρίλη όταν απήγαγαν τις εκατοντάδες μαθήτριες. Η «Μπόκο Χαράμ», που σημαίνει η «Δυτική Παιδεία είναι απαγορευμένη», επιδιώκει τη μετατροπή της Νιγηρίας σε χαλιφάτο. Ο ΟΗΕ προειδοποίησε χτες πως δεν υπάρχει παραγραφή εγκλήματος σε περίπτωση που οι εξτρεμιστές εκτελέσουν την απειλή του ηγέτη τους, Αμπουμπακάρ Σεκάου, και πουλήσουν ως σκλάβες περισσότερες από 270 Νιγηριανές μαθήτριες που κρατούν ομήρους.

Η δράση της «Μπόκο Χαράμ» έδωσε λαβές και αφορμές σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, όπως ΗΠΑ και Βρετανία, να προσφέρουν «αρωγή» στην πετρελαιοπαραγωγό Νιγηρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ