Τετάρτη 7 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Καταστολή ενάντια σε κινητοποίηση αγροτών

ΑΓΟΥΑΤΣΙΚΑ.--

Τουλάχιστον 25 αγρότες τραυματίστηκαν χτες σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής σε διαδήλωση που εντάσσεται στο πλαίσιο της λεγόμενης αγροτικής απεργίας που ξεκίνησε πριν οκτώ μέρες στην Κολομβία. Η διαδήλωση των αγροτών χτυπήθηκε στη νότια περιοχή της επαρχίας Μπολίβαρ, ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν μια διαδρομή ανάμεσα στα χωριά Γκαμάρα και Αγουτσίκα.

Οι δυνάμεις καταστολής, επίσης, προσπάθησαν να εμποδίσουν εργάτες γης και φτωχούς αγρότες και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η νέα κινητοποίηση έρχεται μετά από αποτυχημένες διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα, που, αν και έδωσε κάποιες υποσχέσεις, δεν τις τήρησε, ενώ εξακολουθούν οι διώξεις σε αγωνιστές του κινήματος και η δράση των «ιδιωτικών στρατών» που έχουν οι μεγαλοτσιφλικάδες που ελέγχουν τη γη. Στα αιτήματα των απεργών περιλαμβάνονται η μείωση των τιμών σε γεωργικά εφόδια και καύσιμα, η αύξηση των κρατικών επενδύσεων για τις αναγκαίες υποδομές (δρόμοι, εγκαταστάσεις), η αύξηση των μισθών των εργατών γης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ