Τετάρτη 30 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΑΤΙΤΛΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τη δημιουργία «οικονομικής ζώνης» κατά μήκος του ποταμού Γιανγκτσέ - που θεωρείται ο μεγαλύτερος ποταμός της Ασίας και εκβάλλει βόρεια της Σαγκάης - ανακοίνωσε χτες ο Κινέζος πρωθυπουργός. Ο Λι Κεκιάνγκ σημείωσε ότι η δημιουργία της «ζώνης» θα βοηθήσει στο «βάθεμα της μεταρρυθμίσεων και το άνοιγμα» (σ.σ. στις αγορές), επιβεβαιώνοντας ότι η επέκταση των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής προχωρά ολοταχώς.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Δεκάδες χιλιάδες δάσκαλοι στα δημόσια σχολεία της χώρας του Λιβάνου διαδήλωσαν χτες το πρωί στο κέντρο της Βηρυτού, απαιτώντας μισθολογικές αυξήσεις στους πενιχρούς μισθούς τους. Η χτεσινή διαδήλωση θεωρείται από τις μαζικότερες και πιο δυναμικές των τελευταίων χρόνων.

ΑΝΟΪ.-- Η ανάγκη να προχωρήσουν οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις στο Βιετνάμ σημειώθηκε σε εκδήλωση του Βιετναμέζικου Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών. Ειδικότερα σημειώθηκε ότι η κατάσταση στη χώρα δεν ευνοεί τις επιχειρήσεις και είναι απαραίτητο να βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον, σε συνδυασμό με «βαθύτερη ανάμειξη του περιφερειακού και παγκόσμιου παραγωγικού δικτύου».

ΣΕΟΥΛ.-- Εντολή να απομακρυνθούν από την περιοχή και να είναι έτοιμοι να πάνε στα καταφύγια μόλις αυτό κριθεί απαραίτητο, έδωσαν χτες οι νοτιοκορεατικές αρχές σε αλιευτικά σκάφη και κατοίκους των νησιών Μπαενγκνιόγκ και Γεονπιόνγκ κοντά στα θαλάσσια σύνορα με τη ΛΔ Κορέας, όπου χτες η Πιονγιάνγκ ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις πυροβολικού.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Σχεδόν 49 Ταλιμπάν και πέντε Αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν χτες, στη διάρκεια σύγκρουσης στην ανατολική επαρχία Πακτίγια του Αφγανιστάν. Στο μεταξύ, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι κλείνουν έξι μυστικές φυλακές στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου κρατούσε υπόπτους η ΝΑΤΟϊκή Διεθνής Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF) του Αφγανιστάν.

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ.-- Οτι εντόπισε τα συντρίμμια του χαμένου «Μπόινγκ 777» των Μαλαισιανών αερογραμμών ισχυρίστηκε ιδιωτική εταιρεία, αναφερόμενη σε περιοχή στον Κόλπο της Βεγγάζης. Ο Μαλαισιανός υπουργός Αμυνας και Μεταφορών, Χισαμουντίν Χουσεϊν, δήλωσε ότι η κυβέρνηση ερευνά την αξιοπιστία της πληροφορίας σε συνεργασία με τους «διεθνείς εταίρους» του, ωστόσο τον ισχυρισμό έχει απορρίψει το Κέντρο Συντονισμού των Ερευνών, που συνεχίζονται ανοιχτά του Περθ της Αυστραλίας.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Αξιωματούχοι της ΕΕ και της Ελβετίας υπέγραψαν χτες στις Βρυξέλλες συμφωνία για τη συμμετοχή του ελβετικού στρατού στην ευρωενωσιακή στρατιωτική αποστολή (EUTM Mali) στο δυτικοαφρικανικό Μάλι.

ΡΙΑΝΤ.-- Κατά τρεις αυξήθηκαν χτες οι νεκροί από τους κοροναϊούς του συνδρόμου MERS, ανακοίνωσαν οι σαουδαραβικές υγειονομικές αρχές. Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται σε 105.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Το καταστροφικό πέρασμα ανεμοστρόβιλων πάνω από τις Κεντρικές και τις Νότιες ΗΠΑ συνεχίστηκε και το περασμένο 24ωρο, προκαλώντας συνολικά από την Κυριακή το θάνατο τουλάχιστον 29 ανθρώπων, ενώ διακυβεύονται η ζωή, η ασφάλεια και οι περιουσίες περίπου 73.000.000 Αμερικανών. Το ίδιο 24ωρο αναμενόταν η απόφαση του ομοσπονδιακού Ανώτατου Δικαστηρίου σχετικά με το εάν η αστυνομία θα έχει τη δυνατότητα να κάνει έρευνα και στα δεδομένα που βρίσκονται στις έξυπνες τηλεφωνικές συσκευές (smartphones) των συλληφθέντων. Το ζήτημα προκαλεί στις ΗΠΑ πολλές αντιδράσεις, καθώς στην ουσία μία τέτοια συσκευή είναι ένας μικρός πλην πλήρης προσωπικός υπολογιστής με πολλά προσωπικά ευαίσθητα δεδομένα.

ΑΤΛΑΝΤΑ.-- Ενας άντρας, εξοπλισμένος σα Ράμπο, εισέβαλε χτες το απόγευμα στις κεντρικές αποθήκες της πολυεθνικής εταιρείας ταχυδρομικών μεταφορών «FEDEX», προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον έξι ατόμων προτού πέσει ο ίδιος νεκρός από τα καταιγιστικά πυρά που έριξε. Δεν είναι σαφές για ποιους λόγους επιτέθηκε στις 5.54 το πρωί (τοπική ώρα), ούτε εάν αυτοκτόνησε ή σκοτώθηκε από τον εξοστρακισμό σφαίρας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2023-06-27 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2014-05-02 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2014-04-17 00:00:00.0)
Νέα «σενάρια» και έρευνες με υποβρύχιο ρομπότ(2014-04-15 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2014-04-01 00:00:00.0)
Επεκτείνεται διαρκώς το πεδίο των ερευνών(2014-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ