Τετάρτη 30 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΜΠΟΤΖΗ
Απεργούν χιλιάδες κλωστοϋφαντουργοί

ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ.--

Αύξηση των πενιχρών μισθών τους (που δε φτάνουν ούτε τα 100 δολάρια το μήνα), αλλά και επαναπρόσληψη συναδέλφων τους που απολύθηκαν, επειδή συμμετείχαν στους απεργιακούς αγώνες των προηγούμενων μηνών διεκδικούν χιλιάδες κλωστοϋφαντουργοί της Καμπότζης.

Εχοντας προχωρήσει σε νέα απεργία από την περασμένη βδομάδα, σε δεκάδες εργοστάσια των «ειδικών οικονομικών ζωνών» «Μανχάταν» και «Τάι Σενγκ» στην πόλη Μπάβετ της επαρχίας Σβάι Ρενγκ (κοντά στα σύνορα με το Βιετνάμ), οι εργάτες είναι αντιμέτωποι με διαρκείς εργοδοτικές προκλήσεις. Οι βιομήχανοι όχι μόνο θέλουν να συνεχίζουν ανενόχλητοι να εκμεταλλεύονται τους εργάτες, αλλά προχτές η Ενωση Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργίας «επέπληξε» και την αστυνομία που «δεν αναλαμβάνει δράση για να σταματήσει αυτήν τη δραστηριότητα». Ουσιαστικά ζητά επίθεση καταστολής, όπως είχε γίνει και το Γενάρη, όταν είχαν σκοτωθεί και απεργοί διαδηλωτές.

Στο συγκεκριμένο κλάδο υπολογίζεται ότι δουλεύουν πάνω από 600.000 άτομα που ράβουν ρούχα για μεγάλες πολυεθνικές όπως οι «Αντίντας», «Νάικ», «Πούμα», H&M κ.τ.λ., οι οποίες τσεπώνουν τεράστια κέρδη, ενώ στα εργοστάσιά τους καταγράφονται σχεδόν κάθε βδομάδα μαζικές λιποθυμίες εργατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ