Τετάρτη 30 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
«Συγχωροχάρτι» στο εφοπλιστικό κεφάλαιο

ΣΕΟΥΛ - ΑΝΣΑΝ.--

Να «απολογείται» για την «αρχική απάντηση και την «ανεπαρκή αντιμετώπιση» σχετικά με το ναυάγιο του «Σεουόλ» εμφανίστηκε χτες η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Πάρκερ Γουέν-Χι, καθώς η κυβέρνηση αναζητά τρόπους εκτόνωσης της λαϊκής οργής για τον άδικο χαμό πάνω από 205 ανθρώπων (τόσοι ήταν χτες οι επίσημα εντοπισμένοι νεκροί) και να κρυφτεί ο κύριος ένοχος και γι' αυτό το έγκλημα, η επιχειρηματική δράση στην ακτοπλοΐα.

Απευθυνόμενη στο υπουργικό συμβούλιο (σε απευθείας τηλεοπτική σύνδεση) και επισκεπτόμενη το μνημείο που έχει στηθεί στη μνήμη των νεκρών μαθητών έξω από το σχολείο τους, στην πόλη Ανσαν, η Χι αναφέρθηκε στη δημιουργία υπουργείου Ασφάλειας των Θαλάσσιων Συγκοινωνιών.

Στο μεταξύ, οι εισαγγελικές αρχές ανέφεραν ότι εξετάζονται επτά τηλεφωνήματα που έγιναν μεταξύ μελών του πληρώματος και της πλοιοκτήτριας εταιρείας (το πρώτο μόλις 6 λεπτά μετά την εκπομπή σήματος κινδύνου), αλλά και το πόσο έγκαιρα αντέδρασε η ακτοφυλακή για να οργανωθεί η επιχείρηση διάσωσης.

Πάντως, ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι θα ενταθεί ο δημόσιος έλεγχος για την ασφάλεια στα πλοία δε συμβαδίζει καθόλου με το «πνεύμα» των αποφάσεών της για δραστικές περικοπές στους δημόσιους οργανισμούς, ώστε να μειωθεί το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα. Στο πλαίσιο αυτών, το νοτιοκορεατικό πρακτορείο «Γιοναπ» μετέδωσε ότι «θα μειωθούν υπερβολικά προγράμματα πρόνοιας» και θα προχωρήσει η «πώληση περιουσιακών στοιχείων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ