Κυριακή 13 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Διεργασίες με ορίζοντα τις εκλογές του Μάη

Οι αποκαλύψεις για τις σχέσεις του τέως γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Μπαλτάκου με τη Χρυσή Αυγή πυροδότησαν σειρά διεργασιών στη διαδικασία αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού.

Είναι ένα ζήτημα το πώς θα εξελιχθούν τα σενάρια το αμέσως επόμενο διάστημα. Αν θα μπορέσει να συγκροτηθεί ένα νέο σκηνικό που θα μπορεί να απαντά τελικά στο δίλημμα που θέτει η κυβέρνηση (ψευτοδίλημμα βέβαια για το λαό) «κυβερνητική σταθερότητα ή αστάθεια».

Το δεδομένο σε αυτή την υπόθεση είναι πως παρά τους καβγάδες και τις διαφορές τους σε επιμέρους ζητήματα, όλες οι αστικές δυνάμεις για τη σταθερότητα του πολιτικού συστήματος και των αστικών κυβερνήσεων εργάζονται.

Σε κάθε περίπτωση, όλες αυτές οι διεργασίες και τα προτάγματα καμία σχέση δεν έχουν με τα λαϊκά συμφέροντα και ανάγκες. Μόνο τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας στο πλαίσιο του ευρωμονόδρομου έρχονται να ικανοποιήσουν. Με όποιες μορφές, σε όποια κατεύθυνση κι αν εξελιχθεί η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα θετικό από αυτή τη διαδικασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ