Σάββατο 12 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΠΕΡΡΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Ισχυρό ΚΚΕ η απάντηση στη βαρβαρότητα πίσω από τη «μόστρα» του κλάδου

«Το ΚΚΕ και με αυτήν τη συγκέντρωση, αλλά και με τις άλλες που πραγματοποίησε και θα πραγματοποιήσει, σε όλους τους κλάδους, στις γειτονιές, παντού, απλώνει το χέρι του σε όλους τους εργαζόμενους του Τουρισμού - Επισιτισμού, στους άνεργους και τις άνεργες, σε όσους εργάζονται με πεντάμηνα προγράμματα. Σε όλους τους συναδέλφους που είναι στη σκοτεινή πλευρά της "μόστρας", πίσω από τις χιλιάδες βιτρίνες των πολυτελών ξενοδοχείων, στους διαδρόμους έξω από τις σουίτες, κάτω από τα ακριβά εστιατόρια, στα μαγειρεία, εκεί παντού όπου ο τουρισμός δεν είναι συνώνυμο εκατομμυρίων δολαρίων και ευρώ αλλά μόχθος σκληρός και βάρβαρος για χιλιάδες εργαζόμενους του Τουρισμού - Επισιτισμού». Τα παραπάνω υπογράμμισε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, μιλώντας σε εκδήλωση της ΤΟ Επισιτισμού - Τουρισμού της ΚΟ Αττικής.

«Θέλουμε μαζί», τόνισε, «να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Δεν ταιριάζει σε εμάς, στους εργαζόμενους η βαρβαρότητα που ζούμε, η ζωή χωρίς δικαιώματα και ένα μέλλον χωρίς δουλειά, με 300 ευρώ, χωρίς Υγεία, Παιδεία, κατοικία, ελεύθερο χρόνο, πολιτισμό. Σας καλούμε να κάνουμε το βήμα για να φτάσει η φωνή του ΚΚΕ παντού. Κυρίως να ανοίξει η συζήτηση στους χώρους δουλειάς, στους εργαζόμενους, να συμβάλουμε στον προβληματισμό τους, στις αγωνίες τους, για το τι πρέπει να γίνει, ποια είναι η διέξοδος, τι λένε και τι έκαναν οι κομμουνιστές όλο αυτό το διάστημα στη μάχη της αντιλαϊκής πολιτικής, κατά της ΕΕ, των μονοπωλιακών ομίλων, που τσακίζουν τη ζωή μας».

Ο Γ. Πέρρος στάθηκε στην ανάπτυξη που ευαγγελίζεται τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτήθηκε ποιος θα ωφεληθεί: «Ο ξενοδοχοϋπάλληλος που θα δουλεύει 5-6 μήνες το χρόνο και θα αμείβεται με όλο και μειωμένους μισθούς; Η καμαριέρα που θα είναι αναγκασμένη να στρώνει και να ξεστρώνει όλο και πιο πολλά κρεβάτια; Το προσωπικό της κουζίνας που θα το εκμεταλλεύονται όλο και περισσότερο; Οι "παλιοί" εργαζόμενοι, με τα πολλά επιδόματα που θα αντικαθίστανται με νέους εργαζόμενους των 511 ευρώ;».

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να υπενθυμίσει αυτά που τόνιζε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος στον κλάδο. «Δηλαδή να κάνουμε αυτά που κάνουν αυτοί. Συνεργάζονται με την εργοδοσία σε όλη την Ελλάδα και ελέγχουν την Ομοσπονδία. Είναι αυτό ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος; Ποιοι ήταν αυτοί που απαγόρεψαν τις εκλογές στο Καζίνο; Εμείς; Αυτοί ήταν. Του ΠΑΣΟΚ και που τώρα τρέχουν να πιάσουν "στασίδι" στον ΣΥΡΙΖΑ».

Γι' αυτό, ο Γ. Πέρρος, χαρακτήρισε ως σημαντικό βήμα στην οργάνωση του κλάδου το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών του κλαδικού σωματείου Τουρισμού - Επισιτισμού στην Αττική. «Είναι κατάκτηση δική σας και νομίζουμε ότι πρέπει να δυναμώσει περισσότερο. Ηταν ηχηρή απάντηση στους μεγαλοξενοδόχους, στην κυβέρνηση αλλά και στις συνδικαλιστικές δυνάμεις που ελέγχουν μια ολόκληρη Ομοσπονδία που επιχειρούν να χειραγωγήσουν τους εργαζόμενους. Να αξιοποιηθεί το αποτέλεσμα αυτό το επόμενο διάστημα για να δυναμώσει ο αγώνας στον κλάδο και κυρίως να κάνουμε προσπάθεια για να μπει όλο και περισσότερος κόσμος στη δράση του συνδικάτου».

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους πριν πάνε στην κάλπη, να σκεφτούν τι θα βρουν μπροστά τους την επόμενη μέρα των εκλογών. «Πρέπει να καταλάβουν ότι η επιλογή είναι μία, η στήριξη του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Να τους χαλάσουμε τα σχέδια, να σηκώσει κεφάλι ο λαός, να περάσουμε στην αντεπίθεση και να ανοίξουμε το δρόμο γι' αυτό που βάζει το ΚΚΕ για έξοδο από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, για την πραγματική λαϊκή εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ