Σάββατο 12 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Κέρκυρα

Από την άφιξη του Δ. Κουτσούμπα στο λιμάνι της Κέρκυρας
Από την άφιξη του Δ. Κουτσούμπα στο λιμάνι της Κέρκυρας
Συνεχίζοντας την περιοδεία του στη Βορειοδυτική Ελλάδα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισκέφθηκε χτες την Κέρκυρα. Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε το μεσημέρι, κάλεσε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, τους αγρότες που ξεκληρίζονται και τους ελεύθερους επαγγελματίες να συμπορευτούν με το ΚΚΕ. Να αξιοποιήσουν την πείρα τους, κυρίως αρνητική, από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, από όσους έχουν συμβάλει στην αντιλαϊκή πολιτική και σήμερα εμφανίζονται ως αντιπολίτευση, ορισμένοι από αυτούς προσχωρώντας και στον ΣΥΡΙΖΑ. Να μην υποκύψουν σε ψεύτικες ελπίδες, καθώς από πανηγυρισμούς κι αυταπάτες έχει χορτάσει ο λαός, όπως είπε.

Σήμερα, τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας, χρειάζεται να αναγεννηθεί μια πλατιά λαϊκή συμμαχία στους χώρους δουλειάς, στις σχολές, στις γειτονιές, με κριτήρια κοινωνικά, ταξικά και όχι ψεύτικους διαχωρισμούς του παρελθόντος. Μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στους μονοπωλιακούς ομίλους, στα μεγάλα συμφέροντα και τα κόμματα που τα στηρίζουν, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές, γεγονός που προϋποθέτει και την ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις τρεις κάλπες του Μάη.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο Δ. Κουτσούμπας μίλησε σε συγκέντρωση του Κόμματος στην πρωτεύουσα του νησιού, στην Πάνω Πλατεία (αποσπάσματα από την ομιλία θα δημοσιευτούν στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη»).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ