Σάββατο 12 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
Οι θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα ακίνητα

Επιστολή του Ν. Σοφιανού προς την ΠΟΜΙΔΑ

Σε επιστολή του προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, σημειώνει τα εξής σε ό,τι αφορά τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα ακίνητα και τους ιδιοκτήτες τους:

«α) Θεωρούμε ιδιαίτερα υψηλό το συντελεστή τελών για την κατοικία που παραμένει ουσιαστικά ίδιος εδώ και πέντε χρόνια παρά την τεράστια μείωση που είχε το εισόδημα των εργαζομένων τα χρόνια της κρίσης. Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τον καθορισμό των τελών, είχαμε προτείνει το ρεαλιστικό αίτημα άμεσης μείωσης στα επίπεδα της αντίστοιχης μείωσης των εισοδημάτων. Βάζουμε άμεσο στόχο τη μείωση κατά 40% του συντελεστή τελών για την κατοικία τουλάχιστον στο 80% των ακινήτων στην Αθήνα.

β) Προτείναμε και προτείνουμε τις ζώνες τελών για την κατοικία και την επαγγελματική στέγη. Είναι απαράδεκτο, ειδικά στην επαγγελματική στέγη, να υπάρχει ενιαίο τέλος, από τα πιο υψηλά στο Λεκανοπέδιο.

γ) Προτείναμε συγκεκριμένα μέτρα και ενέργειες για την προστασία από τις κατασχέσεις της κατοικίας των εργαζομένων, των ανέργων και των επαγγελματιών. Η δημοτική αρχή αδιαφόρησε, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που η ίδια προχώρησε διαδικασίες κατασχέσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δήμο.

δ) Μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται η μείωση κατά 0,02 ευρώ του οικιακού συντελεστή τελών από τον δήμαρχο της συγκυβέρνησης κ. Καμίνη. Είναι κοροϊδία οι απαλλαγές τελών για ορισμένες κατηγορίες που αφορούν 1.000 ρολόγια της ΔΕΗ σε πάνω από μισό εκατομμύριο παροχές της Αθήνας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ