Σάββατο 22 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΔΕΔΥ
Εκφυλισμός και άρνηση για απεργία στις 9 Απρίλη

Τον υπονομευτικό ρόλο όλων των άλλων δυνάμεων κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ

Τα στοιχεία του εκφυλισμού κυριάρχησαν και χτες στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, με ευθύνη συνολικά της πλειοψηφίας. Στη συνεδρίαση έγινε συζήτηση για τις εξελίξεις στο Δημόσιο. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρότειναν να κηρύξει η ΑΔΕΔΥ απεργία στις 9 Απρίλη, μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, επισημαίνοντας ότι η νέα συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας οριοθετεί το περιεχόμενο της αντιλαϊκής επίθεσης που συνεχίζεται.

Με δεδομένο ότι απαιτείται οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να συγκροτήσουν ενιαίο μέτωπο πάλης, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απευθύνονται στα πρωτοβάθμια σωματεία και καλούν με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής σε μια σειρά δράσεις, με κορύφωση τη γενική απεργία στις 9 Απρίλη. Προηγουμένως, να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που οργανώνουν συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα στις 27 Μάρτη, για τη διεκδίκηση μέτρων ουσιαστικής προστασίας των ανέργων και την 1η Απρίλη στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ, με αφορμή τη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ στην Αθήνα.

Η ΔΑΚΕ πήρε θέση για 4ωρη στάση εργασίας τη μέρα της γενικής απεργίας (!) και η «Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή» (προέλευσης ΠΑΣΟΚ) αποχώρησε από την αρχή σχεδόν της συνεδρίασης. Προηγουμένως, κράτησε αδιάφορη στάση στην πρόταση για γενική απεργία και αναπαρήγαγε από την ανάποδη ό,τι ισχυρίζονται ήδη οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ. Οτι, δηλαδή, όταν «εμείς κάναμε απεργίες για τους απολυμένους, στον ιδιωτικό τομέα δεν κάνανε τίποτα», καλλιεργώντας έτσι τη διαίρεση των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η ΠΑΣΚ, όπως και η ΔΑΚΕ, αρκέστηκε σε διαπιστώσεις συγκαλύπτοντας τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων.

Οι «Παρεμβάσεις» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.) αντιτάχθηκαν ξεκάθαρα στη γενική απεργία. Ισχυρίστηκαν ότι η γενική απεργία υπονομεύει και αποκλιμακώνει τον αγώνα (!) και επανέλαβαν τη χιλιοειπωμένη πρότασή τους περί απεργίας διαρκείας με πενθήμερες επαναλαμβανόμενες σε όλο το δημόσιο τομέα. Αρχικά παρακώλυαν τη συνεδρίαση και αποχώρησαν πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία, με στόχο να μη ληφθεί απόφαση για γενική απεργία.

Η «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΡΙΖΑ), αν και τάχθηκε υπέρ της απεργίας, δεν έκανε τίποτα για να μπει το θέμα σε ψηφοφορία και αποχώρησε και αυτή. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ανέδειξαν και τη στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, όπου όχι μόνο δε στήριξε την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ, για να γυρίσουν στις δουλειές τους όλοι οι εργαζόμενοι που είναι σε διαθεσιμότητα, αλλά δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη γι' αυτή. Προσπαθώντας να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του, ο Γ. Καλομοίρης είπε ότι στο Γενικό Συμβούλιο βρίσκεται ως «Αυτόνομη Παρέμβαση» και όχι ως ΣΥΡΙΖΑ και δεν απαντά για λογαριασμό του!

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μετά και τις μεθοδεύσεις των «Παρεμβάσεων» και της «Αυτόνομης Παρέμβασης» αποχώρησαν από τη διαδικασία. Κατήγγειλαν τον εκφυλισμό στον οποίο οδήγησαν τη συνεδρίαση αυτές οι δυνάμεις, οι οποίες επιβεβαίωσαν με τη στάση τους ότι και στον ιδιωτικό τομέα θα παίξουν ρόλο υπονομευτικό στην απεργία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ