Σάββατο 22 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ελληνες και μετανάστες εργάτες έχουν ίδια συμφέροντα

Ανακοίνωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, εξέδωσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Υπενθυμίζει ότι «αφορμή για την καθιέρωση Παγκόσμιας Μέρας κατά του Ρατσισμού, αποτέλεσε η μαζική σφαγή των φοιτητών στην πόλη Σαρπβίλ στη Ν. Αφρική, που διαμαρτύρονταν για τις φυλετικές διακρίσεις από το ρατσιστικό καθεστώς της χώρας, πριν από 54 χρόνια. Η καθιέρωση παγκόσμιας ημέρας δεν εξάλειψε όμως το ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον εθνικισμό, γιατί δεν εξαλείφθηκε η εκμετάλλευση, το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά, θρέφει και θρέφεται από το δηλητήριο του εθνικισμού».

Σε άλλο σημείο επισημαίνει: «Τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν αυτήν τη μέρα διάφοροι καλοθελητές στις "κυβερνητικές φιέστες" και άλλες άσφαιρες τουφεκιές δεν τους εξαγνίζουν από τις ευθύνες που έχουν για σειρά παραβιάσεων των δικαιωμάτων των μεταναστών, του κυνηγητού τους. Το ΠΑΜΕ από την ίδρυσή του αλλά και συνολικά το ταξικό εργατικό κίνημα βρίσκεται κοντά στους εργαζόμενους ανεξάρτητα από χώρα προέλευσης, χρώμα, γλώσσα, θρησκεία για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους Ελληνες και μετανάστες να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να δυναμώσουν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, να βγουν μαζί μας στο δρόμο του αγώνα για να ανατρέψουμε τις βάρβαρες πολιτικές, τα μέτρα που γεννούν το ρατσισμό και την ξενοφοβία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ