Σάββατο 22 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Προετοιμάζουν την απεργία στις 9 Απρίλη

Εκεί που είναι μειοψηφία, οι ταξικές δυνάμεις πιέζουν να παρθούν αποφάσεις και να γίνουν συνελεύσεις των εργαζομένων

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε ξεσηκωμό μπροστά στην απεργία
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε ξεσηκωμό μπροστά στην απεργία
Την οργάνωση της πανεργατικής απεργίας στις 9 Απρίλη συζητούν και σχεδιάζουν οι Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα και τα Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Εκεί που είναι μειοψηφία, οι ταξικές δυνάμεις πιέζουν να παρθούν αποφάσεις και να γίνουν συνελεύσεις των εργαζομένων, να συζητηθεί η αναγκαιότητα στην απεργία να νεκρώσουν οι τόποι δουλειάς στον ιδιωτικό τομέα. Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10 π.μ. στην Ομόνοια.

Απόφαση για απεργία πήρε η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η Ομοσπονδία σημειώνει μεταξύ άλλων: «Τώρα υπάρχει πείρα. Ο φόβος, οι παραχωρήσεις και οι εκπτώσεις στα δικαιώματά μας τους ανοίγει την όρεξη, με αποτέλεσμα τις συνεχείς πιέσεις και εκβιασμούς για ατομικές συμβάσεις, για αφαίρεση δικαιωμάτων, αξιοποιώντας το γεγονός ότι είμαστε χωρίς κλαδικές συμβάσεις.

Αυτή την κατάσταση κανένας εργαζόμενος, κανένας τίμιος συνδικαλιστής, κανένα σωματείο, δεν πρέπει και δεν μπορεί να την αποδεχθεί, γιατί εμείς χύνουμε τον ιδρώτα μας, βγαίνει η παραγωγή, και τα πλούτη, και ως αμοιβή έχουμε μισθούς πείνας και εξαθλίωσης.

Ψηλά το κεφάλι, με ταξική ενότητα και αποφασιστικότητα, με αγώνα με τα ταξικά μας σωματεία, την Ομοσπονδία μας, στο δρόμο της συμπόρευσης και της λαϊκής συμμαχίας με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, να διεκδικήσουμε και να επιβάλουμε το δίκιο μας, ενάντια στην πολιτική που μας θέλει χωρίς δικαιώματα, ανοργάνωτους, εύκολα θύματα στην άγρια εκμετάλλευση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, μαζί με τα σωματεία τους, χωρίς καθυστερήσεις να πάρουν την υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους, να ξεπεράσουν τους εκβιασμούς, τις απειλές, την τρομοκρατία που ασκεί η εργοδοσία και μαζικά, καθολικά να κατέβουμε στην απεργία. Να γίνει σωστή προετοιμασία με μαζικές διαδικασίες, συγκεντρώσεις και συνελεύσεις. Στις 9 Απρίλη να σιγήσουν όλοι οι χώροι δουλειάς του κλάδου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνεται η μάχη ενάντια στην εξοντωτική ακρίβεια, στην ιμπεριαλιστική εμπλοκή(2022-03-18 00:00:00.0)
Υπονομευτές των αγώνων η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ(2014-04-08 00:00:00.0)
Πληθαίνουν οι απεργιακές αποφάσεις(2013-04-10 00:00:00.0)
Συσκέψεις και συνελεύσεις για να δυναμώσει η μάχη για μισθούς - συμβάσεις(2012-03-23 00:00:00.0)
Σκληρή μάχη για αυξήσεις στους μισθούς(2012-03-20 00:00:00.0)
Απεργιακή «μαγιά» για τις 13 Απρίλη(2006-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ