Σάββατο 22 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανακοίνωση για τον 65χρονο νεκρό οικοδόμο

Ανακοίνωση για το θανάσιμο τραυματισμό του 65χρονου οικοδόμου, που το πρωί της Τετάρτης εγκλωβίστηκε σε πηγάδι στην περιοχή του Αγίου Λουκά στη Θήβα, κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών για την ανέγερση οικοδομής, εξέδωσε η Γραμματεία Θήβας του ΠΑΜΕ. Εκφράζει τα συλλυπητήρια του ταξικού κινήματος στην οικογένεια του νεκρού εργάτη και μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Χιλιάδες οικοδόμοι και άλλοι εργαζόμενοι που σχετίζονται με τις κατασκευές και τα συναφή επαγγέλματα είναι άνεργοι, ανασφάλιστοι ή ακόμη και συνταξιούχοι που αναγκάζονται να εργάζονται ακόμη για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους, αφού η σύνταξη που παίρνουν δε φτάνει για να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους και οδηγούνται καθημερινά στην εξαθλίωση. Οσο αυξάνει η ανεργία είναι φυσικό οι εργαζόμενοι να μειώνουν τις απαιτήσεις τους για καλύτερα μεροκάματα και ασφαλείς συνθήκες εργασίας».

Καλεί τους εργαζόμενους, μέσα από τα ταξικά σωματεία, «να υπερασπιστούν τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά τους, να ισχυροποιηθεί η συμμαχία της εργατικής τάξης με τα άλλα λαϊκά στρώματα, για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ