Σάββατο 22 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι μάγοι...

«Προτεραιότητά μας είναι να σταματήσουμε τη λιτότητα και την ανθρωπιστική καταστροφή. Να διαμορφώσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, με στόχο την πλήρη απασχόληση και ένα εγγυημένο επίπεδο διαβίωσης και κοινωνικής προστασίας για όλους. Να διαμορφώσουμε νέους θεσμούς με νέο καταστατικό χάρτη. Το κοινοβούλιο των λαών της Ευρώπης, σε σύνδεση - συνεργασία με τα εθνικά Κοινοβούλια. Ευρωπαϊκές συλλογικές διαπραγματεύσεις απόλυτα σεβαστές με στόχο τη σύγκλιση» (Στ. Παππάς, συντονιστής της ευρωπαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στην «Εφημερίδα των Συντακτών», 20/3/2014).

Σχόλιο πρώτο: Μα και η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της συμφωνίας με την τρόικα, διακηρύσσει ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Μεγάλη μάζα εργαζομένων να φυτοζωεί. Αλλωστε, έτσι γίνεται και σε άλλα καπιταλιστικά κράτη...

Σχόλιο δεύτερο: Προφανώς, όπως τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κάνουν ότι δεν έχουν διαβάσει τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, έτσι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα για Προγράμματα Σταθερότητας, Συνθήκες του Μάαστριχτ, του Αμστερνταμ, της Λισαβόνας κ.λπ. Κοροϊδεύουν ότι με νέους «θεσμούς» και «αρμοδιότητες» θα κάνουν φιλολαϊκή την ΕΕ... όπως άλλωστε οι πολιτικοί τους πρόγονοι με «θεσμούς» θα μετέτρεπαν ως διά μαγείας τον καπιταλισμό σε σοσιαλισμό!!!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ