Σάββατο 22 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΝΙΚΑΙΑ
Η Κοκκινιά των λαϊκών αγώνων να στείλει δυνατό μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ

Σε συγκέντρωση στην «Ενωση Σμυρναίων» μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη Στ. Μπενετάτος και χαιρέτισε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Μανουσογιαννάκης

Κατάμεστη η αίθουσα της «Ενωσης Σμυρναίων»
Κατάμεστη η αίθουσα της «Ενωσης Σμυρναίων»
Μικρή αποδείχθηκε η αίθουσα της «Ενωσης Σμυρναίων» στην Κοκκινιά που γέμισε από εργαζόμενους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, νεολαία και συνταξιούχους κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συγκέντρωσης στην οποία μίλησαν ο υποψήφιος δημάρχος Νίκαιας - Ρέντη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Στέλιος Μπενετάτος και το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιάννης Μανουσογιαννάκης.

Ο Στ. Μπενετάτος αναφέρθηκε στο πλεόνασμα που παρουσιάζει η κυβέρνηση «για να ξεχνάμε το πλεόνασμα της ανεργίας και της φτώχειας» και επισήμανε πως όσοι βιώνουν αυτά τα δύο, έχουν ως μόνη σκέψη αν τα παιδιά τους ή τα εγγόνια τους βρουν δουλειά: «Μας μαθαίνουν, μας ζητάνε να μην ζητάμε τα δικαιώματά μας, κατακτήσεις που εξασφαλίσαμε με αγώνες. Και όταν δεν βρίσκεται αυτή η δουλειά, ξεκινά μια νέα ξενιτιά, μια νέα μετανάστευση».

Αναφερόμενος στην πείρα που πρέπει να αξιοποιήσει ο λαός ως κριτήριο ψήφου μπροστά στις εκλογές, μεταξύ άλλων, στάθηκε στον νυν δήμαρχο Νίκαιας - Ρέντη που, όπως είπε, «είναι πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, που συγκυβερνούσε μέχρι πριν λίγο, που με βούλα επίσημη ήταν υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και που είχε την ισχυρή στήριξη βουλευτών της ΝΔ. Μια τέτοια Δημοτική Αρχή δεν είναι δυνατόν ακόμα και στα στενά δημοτικά ζητήματα να μην ακολουθήσει αντιλαϊκούς δρόμους. Γιατί είναι δεμένη άρρηκτα μαζί τους».

Οπως ανέφερε, για παράδειγμα, οι οδοκαθαριστές του δήμου είναι με πεντάμηνες συμβάσεις: «Αυτοί οι εργαζόμενοι, ωφελούμενοι όπως τους λένε από τον ΟΑΕΔ, είναι περισσότεροι από 100. Χωρίς ασφάλιση, με 420 έως 490 ευρώ μισθό, για πέντε μήνες πάλι. Μήπως αφού τελειώσουν αυτή την πεντάμηνη εργασία, θα μπουν στο ταμείο ανεργίας; Δεν φτάνουν αυτοί οι μήνες. Εξι ορίζει ο νόμος, οπότε πάλι ξανά στην ανεργία. Αλλά αυτό γίνεται για να κάνουν οι δήμοι τη δουλειά τους». Οσο για την «κοινωνική πολιτική» των δήμων, τόνισε: «Γίνεται κοινωνική και να βάζει 25% δημοτικά τέλη αύξηση στους μικροεπιχειρηματίες που καθημερινά σβήνουν, που κλείνουν τα μαγαζιά τους; Ακόμα και αν αντέχουν, με αυτές τις αυξήσεις τούς δίνεις τη χαριστική βολή».

Ο Στ. Μπενετάτος αναφέρθηκε και στις υπηρεσίες που με κατακτήσεις του λαού έγιναν στο δήμο επί διοίκησης του ΚΚΕ και οι οποίες πλέον καταργήθηκαν ως σπατάλη ή απαξιώθηκαν ή ιδιωτικοποιήθηκαν. Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τη στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στη Χρυσή Αυγή, λέγοντας «πώς τιμάς την ιστορία της Κοκκινιάς; Σημαίνει βάζεις φρένο στη δράση των φασιστών με κάθε τρόπο, στους χρυσαυγίτες. Αλλη θα ήταν η στάση μιας Δημοτικής Αρχής με κομμουνιστή δήμαρχο, με κομμουνιστές και φίλους των κομμουνιστών. Οταν είπαμε να τους κηρύξει η Δημοτική Αρχή ανεπιθύμητους, είπαν δεν γίνεται γιατί είναι νόμιμο κόμμα. Αυτή ήταν η απάντηση για την ιστορία της Κοκκινιάς».

Στο χαιρετισμό του στη συγκέντρωση, ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης μεταξύ άλλων τόνισε πως τα καθημερινά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου και κάλεσε, ενισχύοντας το ΚΚΕ, τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης», «να επιλέξουμε το δρόμο που προτείνει το ΚΚΕ και είναι ο δρόμος της σύγκρουσης με τα συμφέροντα της ΕΕ, του ΔΝΤ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών και κρατών. Η σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ