Σάββατο 22 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Κριτήριο ψήφου ποια φωνή δυναμώνει και ποια αδυνατίζει την πάλη του λαού

Περιοδεία στο Γηροκομείο Αθηνών πραγματοποίησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας

Με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ πιέζουν να κάνει υπόθεσή του ο δήμος την υποδομή και τις δυνατότητες του Γηροκομείου

Eurokinissi

Με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ πιέζουν να κάνει υπόθεσή του ο δήμος την υποδομή και τις δυνατότητες του Γηροκομείου
Το Γηροκομείο Αθηνών επισκέφτηκε χτες ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Οι τρόφιμοι, που έχουν απομείνει στις δύο μονάδες του Γηροκομείου που λειτουργούν, κατήγγειλαν τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν, τον υποσιτισμό, την έλλειψη ζεστού νερού για μπάνιο κ.ά., παρότι καταβάλλουν μηνιαία πάνω από 800 ευρώ, αλλά και τις απειλές ότι θα τους διώξουν αν συνεχίσουν να διαμαρτύρονται.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους, αναγνωρίστηκε η έμπρακτη στήριξη των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ στον πολύμηνο αγώνα τους που εδώ και 40 μήνες κάνουν παραμένοντας απλήρωτοι.

Στην ομιλία του προς τους εργαζόμενους ο Νίκος Σοφιανός σημείωσε: «Από τις αρχές του 2011 πιέζουμε και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε ο Δήμος της Αθήνας να κάνει δική του υπόθεση την υποδομή και τις δυνατότητες που έχει αυτός ο χώρος και την πάλη για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Με πολλές δυσκολίες καταλήξαμε μετά από 2 χρόνια σε ομόφωνη απόφαση και ορίστηκε επίτροπος για να πιεστεί ο πρόεδρος του ιδρύματος».

Παράλληλα οι εργαζόμενοι δίνουν και δικαστικό αγώνα, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και ο Ν. Σοφιανός υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος του ιδρύματος έχει στραφεί και εναντίον του με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση «επειδή καταγγείλαμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την επιλεκτική πληρωμή εργαζομένων με έναντι. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε την πίεση για να οριστεί νέα διοίκηση και ταυτόχρονα αυτή η περιουσία να γίνει δημόσια για να μπορέσεις να δώσεις ανάσα σε έναν κόσμο που υποφέρει».

Αναφέρθηκε στις αναξιοποίητες δυνατότητες που έχει το Γηροκομείο και στην εκτίμηση που έχει η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τους λόγους που υποβαθμίζεται: «Εχουμε κόσμο στην Αθήνα που πεινάει, που είναι απροστάτευτος και εδώ έχεις υποδομή που σαπίζει αφού δεν χρησιμοποιείται, που ετοιμάζονται να την πουλήσουν γιατί είναι "φιλέτο" πάνω στην Κηφισίας».

Σχετικά με τις προτάσεις για αξιοποίηση του Γηροκομείου, ο Ν. Σοφιανός επισήμανε τα ακόλουθα: «Εχεις εσκεμμένα συρρίκνωση. Από τις επτά μονάδες το 2010 σήμερα λειτουργούν δύο. Εχουν εγκαταλείψει τις κοινωνικές υποδομές. Είναι πολιτική κατεύθυνση για να ξεφύγει το κράτος και ο δήμος από την υποχρέωση που έχουν να φροντίσουν την τρίτη ηλικία, τον άπορο, τον εργαζόμενο που δουλεύει σ' αυτήν τη δομή.

Εδώ έχει υπερσύγχρονα μαγειρεία. Εχουμε προτείνει να αξιοποιηθούν και από το Δήμο και από το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθήνας και για την κάλυψη τόσο των αναγκών των τροφίμων του Γηροκομείου όσο και για συνολικότερες ανάγκες που υπάρχουν».

Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση με τους εργαζόμενους, τόνισε:

«Εχουν φτιάξει μια θεσμική ζούγκλα για να κοστίζει ο εργαζόμενος όσο γίνεται λιγότερο και να μην έχει δικαιώματα. Και μην ξεχνάτε την ΕΕ. Το 80% των αποφάσεων είναι κοινοτικές οδηγίες. Αυτή η ζούγκλα έχει υπογραφή: Είναι αυτές οι κυβερνήσεις, είναι η ΕΕ, είναι τα μνημόνια διαρκείας. Αυτές είναι οι επιλογές τους σήμερα. Με αυτό πρέπει να συγκρουστείς και να πείσεις ένα λαό να κάνει το ίδιο.

Είναι όμως και θέμα συσχετισμού. Το ποια φωνή δυναμώνει και ποια αδυνατίζει την πάλη σας είναι κριτήριο. Για τον κόσμο που παλεύει για τα αυτονόητα. Μας γυρνάνε πολλά χρόνια πίσω και πρέπει να ανακόψουμε αυτό το πισωγύρισμα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ