Πέμπτη 20 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανοίγουν ζήτημα με τις συνδικαλιστικές άδειες

Ζήτημα με τις συνδικαλιστικές άδειες των στελεχών του ΠΑΜΕ προσπαθεί ν' ανοίξει η διεύθυνση υγειονομικού ελέγχου και περιβαλλοντικής υγιεινής στο Βόρειο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής. Ο αναπληρωτής διευθυντής της υπηρεσίας, με έγγραφό του, αμφισβητεί το δικαίωμα και τον τρόπο χορήγησης της συνδικαλιστικής άδειας σε εκλεγμένους συνδικαλιστές, στην προκειμένη περίπτωση στη Β. Πανουτσάκου, η οποία είναι μία από τους δύο εκπροσώπους των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και εργαζόμενη στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Περιφέρεια Αττικής, σε απαντητική επιστολή προς τον περιφερειάρχη, σημειώνουν μεταξύ άλλων πως είναι ανεπίτρεπτο «να αμφισβητείται το δικαίωμα χορήγησης συνδικαλιστικής άδειας στους εκλεγμένους συνδικαλιστές» και «να εγείρονται τέτοια ζητήματα για συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που ποτέ δε λούφαραν, και πάντα χρησιμοποίησαν τις συνδικαλιστικές άδειες για την ενημέρωση και οργάνωση των αγώνων των εργαζομένων».

Τονίζουν ακόμα ότι «είναι αδιανόητο συνδικαλιστής, που δικαιούται ως μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ άδεια απουσίας από την εργασία του για όσο διάστημα διαρκεί η θητεία του (3 χρόνια), να μέμφεται για τις 4 ή 6 ή 8 μέρες που απουσίασε με συνδικαλιστική άδεια (...) Μήπως αποτελεί εμπόδιο στη στάση τους η παρουσία μας στους χώρους δουλειάς;».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ