Πέμπτη 20 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποίηση Μηχανικών για το Ασφαλιστικό

Από τη χτεσινή πορεία των Μηχανικών
Από τη χτεσινή πορεία των Μηχανικών
Πορεία από τα γραφεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών μέχρι το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, έκαναν χτες εργαζόμενοι μηχανικοί, για τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση και τη στάση εργασίας που καλούσαν οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών, το ΣΕΤΗΠ, το ΣΕΕΝ, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, το ΤΕΕ και άλλοι φορείς.

Σχεδόν το 40% των μηχανικών είναι ανασφάλιστοι, έχουν τεράστια χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία και αντιμετωπίζουν το φάσμα των κατασχέσεων μέσα από το ΚΕΑΟ. Οι εργαζόμενοι μηχανικοί αναγκάζονται να καταβάλλουν υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, ακόμα και όταν είναι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι. Οι εισφορές αυτές καθιερώθηκαν με μια σειρά από αντιασφαλιστικά μέτρα και νόμους το προηγούμενο διάστημα, αποκορύφωμα των οποίων ήταν ο Νόμος 3518 / 2006.

Σήμερα προωθείται νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και η αναγκαστική είσπραξη των χρεών των εργαζόμενων μηχανικών μέσα από το ΚΕΑΟ. Με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση, οι Επιτροπές Αγώνα Μηχανικών, το ΣΕΤΗΠ και το ΣΕΕΝ, απαίτησαν τη συνολική κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, μείωση των εισφορών τώρα, άμεση διακοπή κάθε πλειστηριασμού μισθωτού και αυτοαπασχολούμενου για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ