Πέμπτη 20 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το Συνδικάτο Οικοδόμων για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Σε ανακοίνωσή του, μετά τις απειλές της κατασκευάστριας κοινοπραξίας στο Μετρό Θεσσαλονίκης, ότι θα αποχωρήσει από το έργο, επειδή δεν ικανοποιούνται οι επιπλέον οικονομικές απαιτήσεις που προβάλλει, το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης σημειώνει: «Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η "θαυματουργή" ιδιωτική πρωτοβουλία, η "υγιής επιχειρηματικότητα" που πλασάρεται από τους επίδοξους κυβερνήτες σαν μοχλός ανάπτυξης δεν έχουν καμιά σχέση με τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού».

Ξεκαθαρίζει ότι «οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα λόγο να στοιχίζονται πίσω από κανένα εργοδότη» και τους καλεί να ενώσουν τη δύναμή τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της πόλης σε γραμμή αγώνα και όχι συμβιβασμού. Να απαιτήσουν: «Τώρα να αποβληθούν όλοι οι εργολάβοι από το έργο. Να γίνει έλεγχος των εργολάβων και των τραπεζών που βρίσκονται πίσω από αυτούς για το πόσα κέρδισαν και τι έργο απέδωσαν. Να μη γίνει καμία απόλυση λόγω διακοπής του έργου. Να διασφαλιστούν οι μισθοί και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Να αναλάβει το ίδιο το κράτος την αποπεράτωση του έργου με δημόσιο κατασκευαστικό φορέα, χωρίς ανάμειξη κανενός ιδιώτη εργολάβου».

«Αυτός ο δημόσιος φορέας μπορεί να εκτελέσει όχι μόνο το ΜΕΤΡΟ, αλλά όλα τα αναγκαία δημόσια έργα (αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, υποδομής κ.λπ.) χωρίς τον βραχνά των εργολάβων, με εξασφάλιση της δουλειάς για χιλιάδες εργαζόμενους στις κατασκευές», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ