Πέμπτη 20 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Η προετοιμασία των Μαθητικών Φεστιβάλ στην Κεντρική Μακεδονία

Τα Μαθητικά Φεστιβάλ αρχίζουν το ταξίδι τους στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας στις 5 Απρίλη από τον Εύοσμο και την Τούμπα, «ξαναχτυπάνε» στα Μετέωρα της Δυτικής Θεσσαλονίκης, περνάνε από κωμοπόλεις (Καλοχώρι, Λαγκαδά), συνεχίζουν στην περιφέρεια (Σέρρες, Κατερίνη, Κιλκίς, Βέροια, Γιαννιτσά) και ολοκληρώνονται στις 14 Απρίλη με το φεστιβάλ στο μαρτυρικό χωριό του Χορτιάτη. Ενα ταξίδι που κάθε χρόνο αγκαλιάζει όλο και περισσότερες περιοχές, διαδίδοντας τις ανατρεπτικές ιδέες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα παιδιά των εργατικών - λαϊκών οικογενειών...

Με όρεξη, μεράκι και ευρηματικότητα οι Μαθητικές Οργανώσεις της ΚΝΕ δουλεύουν πυρετωδώς μέσα κι έξω από τα σχολεία:

- Οργανώνουν συζητήσεις με παρέες, με συμμαθητές τους για το πώς μπορεί ο καθένας να βοηθήσει. Φτιάχνουν ομάδες δουλειάς, καθεμιά από τις οποίες έχει τη δική της αποστολή! Αλλοι ετοιμάζουν σκίτσα, άλλοι θεατρικά σκετς. Σίγουρο είναι ότι κάθε ομάδα θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό!

- Εχει κολληθεί έξω από σχολεία, ωδεία, φροντιστήρια το κάλεσμα συμμετοχής για τους νέους δημιουργούς. Παιδιά που σκιτσάρουν, που γράφουν ποιήματα, που παίζουν μουσική και τα όνειρά τους ματώνουν έχουν καθήκον να στείλουν μήνυμα μαχητικής στάσης ζωής! Γίνονται συναντήσεις με μαθητικά συγκροτήματα που θα παρουσιάσουν το έργο τους, αλλά θα ετοιμάσουν και τραγούδια δεμένα με το περιεχόμενο του Φεστιβάλ. Η συμμετοχή, π.χ., των μουσικών σχημάτων στη Θεσσαλονίκη γίνεται με δυο δικά τους τραγούδια κι ένα που ετοιμάζουν ενάντια στο φασισμό.

- Επαφές γίνονται με θεατρικές, χορευτικές, περιβαλλοντολογικές ομάδες, χορωδίες, επιτροπές εφημερίδων, που δραστηριοποιούνται ήδη μέσα στα σχολεία, αλλά και σε γειτονιές. Η ανταπόκριση των μαθητών είναι θετική, ήδη στην Κατερίνη, στα Μουδανιά, στη Σίνδο, στα Μετέωρα θεατρικές ομάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή! Δε θα λείπουν και οι πολιτιστικοί σύλλογοι, όπως η Ενωση Ποντίων Καλαμαριάς με το χορευτικό της, βάζοντας την πινελιά της λαϊκής παράδοσης.

- Οι συζητήσεις μέσα σε κάθε Φεστιβάλ θα γίνουν κάτω από τη θεματική «λέμε την αλήθεια στην τάξη». Εκεί θα γίνουν παρουσιάσεις των εργασιών που έκαναν οι μαθητές στο σχολείο αντιπαρατιθέμενοι με τις αξίες της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας, της «ελευθερίας» στην ΕΕ, όπως προβάλλονται στο σχολείο. Στην Τούμπα, για παράδειγμα, εργαζόμενοι μαθητές της ειδικότητας οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων από το συγκρότημα του «Ευκλείδη» θα παρουσιάσουν την εργασία τους «Τι σημαίνει τελικά επιχειρηματικότητα; Εκμετάλλευση των εργαζομένων στον επισιτισμό: Το παράδειγμα της αλυσίδας Μikel».

- Αθλητικές δραστηριότητες έχουν οριστεί στην Τούμπα (δίαθλο), στα Μουδανιά (beach volley), ενώ πραγματοποιούνται συναντήσεις και με αθλητικά σωματεία. Ηδη είναι προγραμματισμένες επιδείξεις μαχητικών αθλημάτων στα Μαθητικά Φεστιβάλ.

- Οι δραστηριότητες για μαθητές Γυμνασίου θα αφορούν είτε εκθέσεις που ετοιμάζονται από τους μαθητές είτε επιτραπέζιο παιχνίδι «ΕΕ vs Νεολαία» είτε πειράματα στη «γωνιά του επιστήμονα»!

Τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ λοιπόν έρχονται... και μπορούν να είναι τα πιο πετυχημένα! Απαραίτητη προϋπόθεση: Να ανοίξει η συζήτηση με όλους τους μαθητές για το ότι δεν υπάρχει πιο ριζοσπαστική λύση από το σπάσιμο των δεσμών του εκμεταλλευτικού συστήματος, των κυβερνήσεών του, της ΕΕ! Αυτό είναι το νέο που πρεσβεύει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, το χτίσιμο μιας άλλης κοινωνίας, του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει το στρατόπεδο των επαναστατών για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση!


Τ.Μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ