Παρασκευή 27 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Νεανικά ραντεβού τις επόμενες μέρες σε όλη τη χώρα

ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Από σήμερα Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, μαθητές ανά την Ελλάδα δίνουν τα ραντεβού τους στις δικές τους κεφάτες και δημιουργικές γιορτές, τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ! Πλήθος Φεστιβάλ είναι προγραμματισμένα και μεταφέρουν το σύνθημα: «Τρέλα είναι να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας. Να αλλάξουμε τον κόσμο, δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία... Είναι δικαιοσύνη!» (Μ. Θερβάντες).

Αναλυτικά τα προγραμματισμένα για αυτές τις μέρες Φεστιβάλ έχουν ως εξής:

  • Σήμερα Παρασκευή: Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης (Κονταξοπούλειο Πάρκο), Κατερίνη (πεζόδρομος), Καλαμάτα, Χίος.
  • Διήμερο σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο: Καβάλα (πάρκο Φαλήρου).
  • Αύριο Σάββατο: Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο), Γαλάτσι (πάρκο Λυσίου), Ελευσίνα, Ιλιον (πλατεία Ελευθερίας), Νέο Ηράκλειο (θεατράκι ΗΣΑΠ Νέου Ηρακλείου), Καλαμαριά (πεζόδρομος), Εύοσμος (πλατεία), Θέρμη (πλατεία), Σέρρες (Νομαρχία Σερρών), Χαλκιδική (πλατεία Μουδανιών), Νότια Πάτρα (12ο Γυμνάσιο), Αίγιο (Ψηλά Αλώνια), Αργοστόλι Κεφαλονιάς, Κέρκυρα, Βόλος (Παραλία, Θόλος), Καρδίτσα, Λάρισα (πλατεία Λαμπρούλη - Φρούριο), Λαμία (4ο Γυμνάσιο Λαμίας), Χαλκίδα (2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας), Ηράκλειο (πλατεία Ελευθερίας), Κοζάνη (πλατεία Σκ'ρκα), Δράμα (κεντρική πλατεία), Ικαρία (Εύδηλος), Μυτιλήνη (κεντρικά Λύκεια), Ρόδος.
  • Διήμερα αύριο Σάββατο και την Κυριακή 29 Απρίλη: Καλλιθέα (σχολείο «Ν. Μπελογιάννης» την πρώτη μέρα, πλατεία Δαβάκη τη δεύτερη), Λήμνος, Τήνος.
  • Την Κυριακή 29 Απρίλη: Πύργος, Ληξούρι Κεφαλονιάς, Κως, Μανταμάδος Λέσβου.
  • Διήμερο Κυριακή 29 και Δευτέρα 30 Απρίλη: Ξάνθη (πάρκο Μ. Αλεξάνδρου).
Πετυχημένες εκδηλώσεις τις προηγούμενες μέρες

ΣΕΠΟΛΙΑ
ΣΕΠΟΛΙΑ
Ρίχνοντας ματιές στα πετυχημένα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ που έγιναν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε το Φεστιβάλ των Μαθητικών Οργανώσεων Σεπολίων και Κολωνού της ΚΝΕ, που έγινε την Κυριακή 22/4 στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στα Σεπόλια. Οι εκδηλώσεις άρχισαν με τουρνουά σκάκι και πινγκ - πονγκ και βράβευση των μαθητικών ομάδων που συμμετείχαν στα αθλητικά τουρνουά μπάσκετ και βόλεϊ με σύνθημα «Καρφώνουμε δυνατά ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά». Μαθήτριες από το 66ο Γυμνάσιο παρουσίασαν χορογραφίες και ξεσήκωσαν με τον ενθουσιασμό και τη ζωντάνια τους. Ακολούθησαν συζήτηση με θέμα «Παλεύουμε ενάντια στο σύστημα που γεννά πολέμους, προσφυγιά, φασισμό» και προβολή βίντεο που γέννησε προβληματισμούς όπως γιατί γίνονται πόλεμοι, ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από αυτούς και τι στάση πρέπει να κρατήσει η νεολαία σήμερα μπροστά σε όλες αυτές τις εξελίξεις. Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με συναυλίες.

Αλλο ένα Μαθητικό Φεστιβάλ έγινε το περασμένο Σάββατο στο γηπεδάκι του «Θριάμβου» στον Νέο Κόσμο. Εγινε αρχικά ο τελικός από τα τουρνουά μπάσκετ που είχαν πραγματοποιηθεί λίγες βδομάδες πριν, υπήρχαν δύο εκθέσεις - κολάζ από μαθητές γυμνασίου, με θέμα «Ο πόλεμος μέσα από τα μάτια μας» και «Αθλητές που έπαιξαν για έναν δίκαιο κόσμο», ενώ παρουσιάστηκαν και αφηγήσεις από πρόσφυγες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση με θέμα «ΚΝΕ: Μία Επαναστατική Οργάνωση Νέων», για τους στόχους, τις θέσεις και τη δράση της ΚΝΕ, και το Φεστιβάλ έκλεισε με συναυλίες.

Ακόμα, οι Μαθητικές Οργανώσεις Βορειοδυτικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, μπροστά στα Μαθητικά τους Φεστιβάλ, διοργάνωσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 στα γηπεδάκια Στρεμπενιώτη της Νεάπολης και στα γηπεδάκια Αία στον Εύοσμο, με σύνθημα «Μπες στον αγώνα να κάνουμε χαμό, ενάντια στον πόλεμο και το φασισμό»! Δεκάδες μαθητές γυμνασίων και λυκείων της Δυτικής Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα της ΚΝΕ, έφτιαξαν τις ομάδες τους και έβαλαν «γκολ» στο φασισμό και τον πόλεμο.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org