Τετάρτη 19 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ποινικοποίηση του αγώνα ενάντια στα χαράτσια των διοδίων

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τις διώξεις στην Πιερία

Τις διώξεις σε βάρος εργαζομένων και κατοίκων της Πιερίας που αντιδρούν στα χαράτσια των διοδίων, καταγγέλλουν σε Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου.

Οπως υπογραμμίζουν, «κλιμακώνει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ τις διώξεις σε βάρος των κατοίκων διαφόρων περιοχών της χώρας που αντιδρούν στα χαράτσια των διοδίων. Μάλιστα στο πλαίσιο της προσπάθειας τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα ενάντια στο συνεχές χαράτσωμα του λαού, στις 28 Μάρτη σέρνονται στα δικαστήρια εφτά κάτοικοι της Πιερίας. Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν πραγματοποιήσει κινητοποίηση στις 29 Γενάρη 2012 στα διόδια Λεπτοκαρυάς αντιδρώντας στα απαράδεκτα και δυσβάστακτα χαράτσια των διοδίων».

Συνεχίζοντας στην Ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΚΚΕ τονίζουν: «Η ένταση της καταστολής και της ποινικοποίησης των δίκαιων αντιδράσεων εργαζομένων και κατοίκων στα διοδο-χαράτσια, είναι φανερό ότι στοχεύει στον εκφοβισμό τους, προκειμένου να αποδεχτούν την απαράδεκτη αύξηση και επέκτασή τους. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση επιχειρεί να εξασφαλίσει τα υπέρογκα κέρδη των κατασκευαστικών ομίλων, στους οποίους έχει παραδώσει με ληστρικές συμφωνίες τη λαϊκή περιουσία των μεγάλων δημόσιων δρόμων».

Κατόπιν τούτων, οι βουλευτές του Κόμματος ζητούν από τους υπουργούς να λάβουν μέτρα ώστε:

  • Να παύσουν οι διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών, εκπροσώπων λαϊκών φορέων, εργαζομένων, αγροτών, κατοίκων που αγωνίζονται δίκαια ενάντια στα χαράτσια των διοδίων.
  • Να καταργηθούν επιτέλους τα απαράδεκτα και δυσβάστακτα χαράτσια και να εμποδιστεί η προωθούμενη επέκτασή τους με τη δημιουργία νέων σταθμών.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org