Τετάρτη 19 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να μην εφαρμοστεί το νέο σύστημα εξετάσεων στην Α' Λυκείου

Ανακοίνωση για την τράπεζα θεμάτων

Eurokinissi

Να μην εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων ως τρόπος εξέτασης για τους μαθητές της Α' Λυκείου ζητά η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, καλώντας γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές να το διεκδικήσουν. Στην κατεύθυνση αυτή, η ΑΣΓΜΕ απευθύνεται στους φορείς των παραπάνω, συλλέγοντας υπογραφές σε ψήφισμα που καταλήγει στα εξής αιτήματα:

  • Οι μαθητές της Α' Λυκείου να εξεταστούν όπως και τα προηγούμενα χρόνια με θέματα που θα βάλει ο διδάσκοντας και όχι με βάση την τράπεζα θεμάτων.
  • Οι μαθητές όλων των τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να εξεταστούν σ' αυτά που έχουν διδαχτεί και όχι σε αυτά που θα έπρεπε να έχουν διδαχτεί.
  • Ιδίως για τους περίπου 180 μαθητές της Γ' Λυκείου στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά να εισαχθούν στις ανώτατες σχολές που επιθυμούν χωρίς εξετάσεις.

Η ΑΣΓΜΕ επισημαίνει ότι, φέτος, δύο μήνες πριν τις εξετάσεις έχουμε πλήθος ακόμα κενών σε εκπαιδευτικούς σε όλα τα μαθήματα και στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα, με αποτέλεσμα να εντείνονται οι αδικίες μεταξύ των μαθητών. Οι ελλείψεις εκπαιδευτικών δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση της ύλης με παιδαγωγικούς όρους και γίνεται ένας αγώνας δρόμου χωρίς προηγούμενο και χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η τράπεζα θεμάτων είναι ακόμα κλειστή, με αποτέλεσμα κανένας μαθητής ή εκπαιδευτικός να μην μπορεί να δει και να εξασκηθεί πάνω στο νέο ύφος των ασκήσεων.

Οι γονείς σημειώνουν επίσης ότι οι πανελλαδικού χαρακτήρα προαγωγικές εξετάσεις και στις τρεις τάξεις των ΓΕΛ - ΕΠΑΛ από τράπεζα θεμάτων, δένουν πλήρως το Λύκειο στις εισαγωγικές εξετάσεις για την ανώτατη εκπαίδευση, το μετατρέπουν σε εξεταστικό κέντρο, θα στρέψουν την πλειοψηφία των μαθητών στην ψευτο-κατάρτιση (ΕΠΑΛ - ΣΕΚ), ενώ ευνοούνται τα φροντιστήρια που η Συνομοσπονδία προβλέπει ότι θα καθιερωθούν από όλο και πιο μικρή ηλικία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ