Σάββατο 15 Μάρτη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνδικαλιστές των συνταξιούχων καλούν σε στήριξη του ΚΚΕ στις εκλογές

Κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και στις τοπικές εκλογές του Μάη, απευθύνουν εκλεγμένοι συνδικαλιστές από τα συνταξιουχικά σωματεία. Στο κάλεσμα σημειώνουν:

«

Συνάδελφοι συνταξιούχοι όλης της χώρας.

Σας καλούμε στις εκλογές που έρχονται, να μετατρέψετε την ψήφο σας σε βόλι, ενάντια σε όλους εκείνους που με τις αντεργατικές, αντισυνταξιουχικές, πολιτικές τους γκρέμισαν τους κόπους μιας ζωής, μας οδήγησαν στη μιζέρια, στη φτώχεια και την ανέχεια. Δώστε δύναμη και προοπτική στον αγώνα του λαού. Αξιοποιήστε την πολύχρονη πείρα σας.

Να καταδικάσετε με την ψήφο σας τις πολιτικές δυνάμεις που από τη θέση της κυβέρνησης, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑ.Ο.Σ., εφάρμοσαν και εφαρμόζουν τις πιο βάρβαρες αντεργατικές, αντισυνταξιουχικές, αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του κεφαλαίου. Να τιμωρηθεί ο πυρήνας της πολιτικής τους, η επιλογή τους υπέρ των μονοπωλίων, υπέρ του μονόδρομου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τώρα, ξέρετε ότι τα προηγούμενα χρόνια η Ευρωπαϊκή Ενωση έπαιρνε αντιλαϊκές αποφάσεις που υπέγραψαν όλες οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών, κεντροδεξιές ή κεντροαριστερές, με τη συμμετοχή και την στήριξη κομμάτων που ανήκουν στο "Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς", όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν μπορεί να θεωρείται διέξοδος, πολύ περισσότερο βήμα αντίστασης, η μετακίνηση από ένα κόμμα του ευρωμονόδρομου σε άλλο, π.χ. από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ που εξαπατά το λαό ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση, από τα μέσα και από τα πάνω με τις διαπραγματεύσεις και τάχα καλύτερες συμμαχίες, θα μετατραπεί σε "Ευρωπαϊκή Ενωση των λαών". Αλλά και τους λεγόμενους "Ευρωσκεπτικιστές" ή αντιμνημονιακούς που καλλιεργούν τις ίδιες ή παρόμοιες αυταπάτες.

Το ζητούμενο των εκλογών είναι να τιμωρηθούν όλοι εκείνοι, που, με ψέματα και τρομοκρατία, διέδωσαν ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή ανάπτυξη για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της Ευρώπης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ολους αυτούς που με τα ίδια επιχειρήματα, μας έκοψαν τις συντάξεις, τα δώρα, τα επιδόματα, ανέβασαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, έκοψαν, άλλαξαν την ποιότητα των φαρμάκων, επέβαλαν αυξήσεις στη συμμετοχή στα φάρμακα, στις εξετάσεις, διέλυσαν το ΙΚΑ, τον ΕΟΠΥΥ, κλείνουν νοσοκομεία, επέβαλαν αβάσταχτη φορολογία και χαράτσια, μας απειλούν με κατάσχεση των σπιτιών.

Αυτούς που χάρισαν τα αποθεματικά των Ταμείων μας στους αεριτζήδες τυχοδιώκτες του χρηματιστηρίου χάρισαν τεράστια ποσά στους μεγαλοεπιχειρηματίες "κούρεψαν" τα αποθεματικά, και οδηγούν τα Ταμεία στην κατάρρευση και σε στάση πληρωμών των συντάξεων και έριξαν τα παιδιά μας στην ανεργία. Αυτές τις δυνάμεις που ευθαρσώς δηλώνουν ότι για δεκαετίες ακόμα θα εφαρμόζουν αυτήν την πολιτική. Την πολιτική του ευρωμονόδρομου.

Καταδίκη στην Χρυσή Αυγή, το πιο συστημικό, εγκληματικό, δολοφονικό κόμμα του κεφαλαίου, που με πρόσχημα το μεταναστευτικό, προσπαθεί να ρίξει ακόμα περισσότερο τα μεροκάματα και τα δικαιώματα όλων των εργατών σε όφελος των εφοπλιστών και των βιομηχάνων.

Καταδίκη και σε εκείνους που πρωτοστάτησαν στη στήριξη αυτών των πολιτικών από τις θέσεις της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης.

Σε όλους αυτούς που προπαγάνδισαν ως προοπτική για την πρόοδο των λαών την Ευρωπαϊκή Ενωση και τώρα που οι λαοί καταλαβαίνουν τα μεγάλα τους ψέματα, γυρίζουν το τροπάριο ότι τάχα θα αλλάξουν την αρχιτεκτονική της Ευρωπαϊκής Ενωσης!!! Λένε ψέματα γιατί πολύ καλά γνωρίζουν ότι τα φτιασιδώματα δεν μπορούν να αλλάξουν το χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που είναι ένωση των μονοπωλίων σε βάρος των λαών.

Συνάδελφοι συνταξιούχοι, εμείς που είμαστε θύματα και γίναμε μάρτυρες των πιο βάρβαρων αντεργατικών, αντισυνταξιουχικών πολιτικών, σας καλούμε να αξιοποιήσετε το όπλο της ψήφου για την καταψήφιση αυτών των κομμάτων και των πολιτικών τους στις εκλογές. Ο συσσωρευμένος θυμός και η αγανάκτηση να εκφρασθεί με υπερψήφιση του ΚΚΕ. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι καθήκον κάθε τίμιου συνταξιούχου, εργαζόμενου, ανέργου, νέου, που αγωνιά για το μέλλον του λαού.

Σας καλούμε να στηρίξετε και να ψηφίσετε παντού τους υποψήφιους και τους συνδυασμούς του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα σταθερά και καθαρά, που αντιτάχθηκε σε αυτές τις πολιτικές και κάλεσε το λαό στον αγώνα να μην περάσουν τα σχέδια Ευρωπαϊκής Ενωσης, τρόικας, κυβέρνησης, πρόβαλε συγκεκριμένα αιτήματα υπέρ της εργατικής τάξης των συνταξιούχων και του λαού. Εγκαιρα προειδοποίησε για το τι μας περιμένει μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και δε διαψεύσθηκε.

Οι άλλες δυνάμεις είναι δυνάμεις διαχείρισης και συνδιαλλαγής με τις δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του κεφαλαίου, κρύβουν την αλήθεια, θα συνεχίσουν τα βάρβαρα μέτρα σε βάρος μας.

Συνάδελφοι,

Να βάλουμε τέρμα στις αυταπάτες. Χωρίς ρήξη και ανατροπή τίποτε δεν μπορεί να γίνει σε όφελος του λαού.

Με ισχυρό το ΚΚΕ, το εργατικό λαϊκό κίνημα μπορεί να δυναμώνει και να αντιτάσσει την δύναμή του στα νέα αντεργατικά αντισυνταξιουχικά μέτρα και αποφάσεις που βρίσκονται επί θύραις. Να δυναμώνει η συμμαχία της Εργατικής Τάξης και του λαού για βαθιές ανατροπές στο εκμεταλλευτικό σύστημα μέχρι την ανατροπή του.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές είναι το πιο σίγουρο βήμα για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για την εργατική τάξη και το λαό.

Αυτήν την επιλογή έχουν κάθε λόγο να ακολουθήσουν και οι συνταξιούχοι όλης της χώρας για να δώσουν απάντηση σε όλους εκείνους που τους μαύρισαν τη ζωή, για να ανοίξουν ένα ελπιδοφόρο δρόμο στο αύριο γι' αυτούς, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους».

Το κάλεσμα υπογράφουν οι παρακάτω συνδικαλιστές:

  • Κουμπούρης Δήμος, πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.
  • Μαυροδόγλου Διαμαντής, μέλος ΔΣ της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.
  • Τάτσης Παντελής, πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΠΟΣ - ΟΑΕΕ.
  • Κωνσταντάς Σταύρος, γενικός γραμματέας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΠΟΣ - ΟΑΕΕ.
  • Ραλλάκης Μανώλης, γενικός γραμματέας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.
  • Σαλονικιός Χρήστος, πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης.
  • Τσίρκας Πολύβιος, πρόεδρος Πανελλαδικού Συλλόγου Συνταξιούχων ΔΕΗ.
  • Αντωνίου Γιάννης, πρόεδρος Πανελλαδικού Συλλόγου Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών.
  • Βρανάς Γιώργος, πρόεδρος Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ.
  • Σωτηρίου Μιχάλης, πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά.
  • Χαραλαμποπούλου Αγγελική, πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας.
  • Ταχματζίδης Πέτρος, πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καβάλας.
  • Κουμαντζέλης Θανάσης, πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Λάρισας.
  • Γιαλαμούδης Μιχάλης, πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Φθιώτιδας.
  • Βαμβέτσος Στάθης, πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωαννίνων.
  • Δημητρουλής Γιώργος, μέλος ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Αιτωλοακαρνανίας.
  • Γιάνναρος Παναγιώτης, πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου.
  • Κριαράς Ανδρέας, πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου Κρήτης.
  • Φαρμακίδου - Ανδρουλιδάκη Γεωργία, πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρόδου.
  • Πασαλιμανιώτης Γιώργος, πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών.
  • Παναγόπουλος Θεόδωρος, πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πειραιά.
  • Γιαννούκας Δημήτρης, πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Λάρισας.
  • Φραγκουλίδης Αρης, πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης.
  • Ντοντορός Απόστολος, πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ιωαννίνων.
  • Πεσματζόγλου Βασίλης, πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πάτρας.
  • Δανιήλ Παναγιώτης, πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Λιβαδειάς.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ