Σάββατο 15 Μάρτη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Μέσα» στις κολεγιές των αστών...

«Την Τετάρτη, 5 Μαρτίου, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της American Jewish Committee, με επικεφαλής τον εκτελεστικό Διευθυντή της David Harris, καθώς και με εκπροσώπους του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Βενιαμίν Αλμπάλας και Βίκτωρ Ελιέζερ. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ, καθώς και το ανησυχητικό φαινόμενο της ανόδου του ναζισμού και του αντισημιτισμού, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα».

Το λακωνικό αυτό δελτίο Τύπου εκδόθηκε απ' τον ΣΥΡΙΖΑ πέντε μέρες μετά τη συνάντηση αυτή, που έγινε εν κρυπτώ, όπως άλλωστε είχε γίνει και η συνάντηση, τον Αύγουστο του 2012, του Αλ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες. Η συνάντηση έγινε έναν ακριβώς μήνα αφότου οι δύο πλευρές είχαν ανταλλάξει κατηγορίες με αφορμή αντισημιτικές δηλώσεις του Θ. Καρυπίδη, υποστηριζόμενου τότε απ' τον ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και μετά από την επισήμανση στελεχών του ότι η επιλογή Καρυπίδη δίνει λάθος μηνύματα στο εξωτερικό.

Οι συζητήσεις στα μουλωχτά προδιαθέτουν αναλόγως για το περιεχόμενό τους. Που μάλλον δεν περιορίστηκε στην καταδίκη του αντισημιτισμού και του ναζισμού. Η συγκεκριμένη συνάντηση δεν είναι προφανώς άσχετη απ' το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προαλείφεται να διαχειριστεί την εξουσία της αστικής τάξης, η οποία έχει κάνει κολεγιές και συμφωνίες με την αστική τάξη του Ισραήλ, με επίκεντρο την εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων, τη δημιουργία ενεργειακού τόξου.

Ταυτόχρονα, σε ισχύ βρίσκεται η στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος του Ισραήλ, η οποία εμπλέκει τη χώρα σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε βάρος άλλων λαών και χωρών. Ολα αυτά σε μια περιοχή που βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα», σφοδρών ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχό της.

Η μεγάλη αυτή εικόνα δεν σηκώνει «σκιές», εν προκειμένω στις σχέσεις όσων υπηρετούν απ' τη μία ή την άλλη θέση τα συμφέροντα της αστικής τάξης της μίας ή της άλλης χώρας που στην παρούσα φάση κάνουν μπίζνες μαζί, γι' αυτό άλλωστε σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα «που αφορούν τις σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ» και προφανώς όχι... το Παλαιστινιακό!


Β.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ