Παρασκευή 14 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μέχρι την Κυριακή οι εκλογές στον Επισιτισμό - Τουρισμό

Στο ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν» στήθηκε χτες κάλπη

Από τις εκλογές στο ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν»
Από τις εκλογές στο ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν»
Μέχρι την Κυριακή 16 Μάρτη συνεχίζονται οι εκλογές του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα. Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών έχει ως εξής: Κάθε μέρα στα γραφεία του Συνδικάτου (Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη, Ομόνοια), από 11 π.μ. έως 7 μ.μ. Στο Παράρτημα στα Βόρεια, στο Χαλάνδρι (Σοφοκλή Βενιζέλου 62), σήμερα Παρασκευή 14 Μάρτη, 12 μ. έως 8 μ.μ. Στο Παράρτημα του Πειραιά, στο Εργατικό Κέντρο (Ομηρίδου Σκυλίτση 19) την Κυριακή 16 Μάρτη, 12 μ. έως 8 μ.μ. Στο Παράρτημα στα Νότια, σε αίθουσα του δημαρχείου Γλυφάδας (Αλσους 15), αύριο Σάββατο 15 Μάρτη, 11 π.μ. έως 7 μ.μ. και την Κυριακή 16 Μάρτη, 12 μ. έως 8 μ.μ.

Κάλπη για τις εκλογές στήθηκε χτες στο ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν». Ο Γιώργος Χατζούδας, απερχόμενος πρόεδρος του παραρτήματος δυτικών του συνδικάτου, υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ και γραμματέας του επιχειρησιακού σωματείου, είπε στον «Ριζοσπάστη»:

«Το προηγούμενο διάστημα έγιναν συσκέψεις, στις οποίες συζητήθηκε η σημασία που έχει, κάτω από αυτές τις συνθήκες, σε έναν κλάδο που κυβέρνηση και εργοδοσία έχουν αναγορεύσει σε "άρμα" για την ανάπτυξη, η μαζική συμμετοχή και στήριξη του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ στις εκλογές του συνδικάτου. Στόχος, να μπορέσουν οι εργαζόμενοι, οργανωμένοι και συσπειρωμένοι στο σωματείο, να εμποδίσουν τα αντεργατικά μέτρα, τα σχέδια της εργοδοσίας σε κάθε χώρο δουλειάς, να περάσουν στην αντεπίθεση διεκδικώντας τα δικαιώματά τους».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο τις τελευταίες μέρες έχει φουντώσει η φημολογία πως ετοιμάζονται απολύσεις. Μάλιστα, χτες, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν μέσα από τη Γενική τους Συνέλευση να βρίσκονται σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις. Η ανησυχία των εργαζομένων για τη δουλειά τους δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Οπως εξηγεί ο Γ. Χατζούδας, ο όγκος της δουλειάς είναι αυξημένος και η εντατικοποίηση μεγαλώνει.

Σημειώνει πως τα πράγματα είναι χειρότερα, όσον αφορά μισθούς και δικαιώματα, για τους δεκάδες νέους που δουλεύουν μέσα από τα προγράμματα για τους ανέργους, πολλοί από τους οποίους πήραν χτες μέρος στις εκλογές: «Με τους νέους αυτούς το συνδικάτο οργάνωσε σύσκεψη, τους κάλεσε όχι μόνο να ψηφίσουν στις αρχαιρεσίες αλλά και να συμμετέχουν στη δράση του, στις πρωτοβουλίες της Επιτροπής Νέων που λειτουργεί στα πλαίσια του συνδικάτου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ