Παρασκευή 14 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεδριάζει αύριο η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑΜΕ

Οι εργασίες αρχίζουν στις 10 π.μ., στην αίθουσα ΜΑΧ του Πολυτεχνείου, στο κτίριο Τοσίτσα (Πατησίων)

Η αφίσα για τα 15χρονα του ΠΑΜΕ
Η αφίσα για τα 15χρονα του ΠΑΜΕ
Με την εισήγηση της Εκτελεστικής Γραμματείας, ξεκινάει αύριο στις 10 το πρωί, στην αίθουσα ΜΑΧ του Πολυτεχνείου (κτίριο Τοσίτσα, οδός Πατησίων) η συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ. Το θέμα της συνεδρίασης είναι η πορεία ανασύνταξης του κινήματος. Θα συμμετάσχουν εκατοντάδες συνδικαλιστικά στελέχη απ' όλους τους κλάδους και από όλη τη χώρα, από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, τοπικές Γραμματείες, συνδικάτα και αγωνιστικά ψηφοδέλτια που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Η συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής συμπίπτει φέτος με τη συμπλήρωση 15 χρόνων από τη συγκρότηση του ΠΑΜΕ, που έγινε στις 3 Απρίλη του 1999. Στόχος της συνεδρίασης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας, είναι «να γίνει ουσιαστική συζήτηση και να έλθει και η θετική πείρα αλλά και οι αδυναμίες από την πλούσια δράση μας, πώς παλέψαμε το κύριο καθήκον του στόχου της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος».

Οι εξελίξεις σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο είναι αυτές που επιβάλλουν τον καλό σχεδιασμό της δράσης στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί ή τώρα ξεδιπλώνονται. Στο επίπεδο της οικονομίας οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, και προ κρίσης, αλλά και μέσα στην κρίση, έχουν φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή της εργατικής και λαϊκής οικογένειας.

Η μαζική ανεργία, οι μεγάλες ανατροπές στα εργασιακά, στους μισθούς και τα μεροκάματα, οι μαζικές απολύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, το κλείσιμο χιλιάδων μικρομάγαζων, κ.ά., δεν είναι προσωρινά φαινόμενα, ούτε βέβαια είναι αποτέλεσμα «λαθεμένων» πολιτικών, αλλά τα αναπόφευκτα αποτελέσματα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και των προσαρμογών στις πολιτικές της ΕΕ.

Σε πολιτικό επίπεδο είναι σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος με στόχο την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας και κερδοφορίας και τον εγκλωβισμό του λαού στις αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει καλύτερη πολιτική στο πλαίσιο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ. Απ' αυτήν την πραγματικότητα και τη συνειδητοποίησή της απορρέουν σοβαρά καθήκοντα προσανατολισμού και τακτικής για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, που θα συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση.

Στόχος είναι να αναπτύσσεται πιο στοχευμένη πάλη για την υπεράσπιση της ζωής και του βιοτικού επιπέδου των εργατικών και λαϊκών οικογενειών και παράλληλα να συμβάλλει η δράση του ΠΑΜΕ στην άνοδο του επιπέδου ταξικής συνειδητοποίησης και οργάνωσης, ώστε να ωριμάζουν οι συνθήκες όπου η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της θα διεκδικήσουν την εξουσία.

Τέλος, προς τιμήν των 15 χρόνων του ΠΑΜΕ, βρίσκεται σε εξέλιξη η οικονομική εξόρμηση με λαχειοφόρο αγορά. Στόχος της εξόρμησης είναι η απόκτηση των αναγκαίων οικονομικών μέσων για την ενίσχυση της δράσης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, της παρέμβασής του, της προβολής των θέσεών του ώστε να μπορέσει καλύτερα το ΠΑΜΕ να ανταποκριθεί στα βασικά καθήκοντα της οργάνωσης της εργατικής τάξης, των ταξικών αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ