Σάββατο 8 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Αντίθετος με τις συνομιλίες ο «Ουτσεκάς» Χαραντινάι

BEΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--

Την άποψη ότι η Σερβία βγήκε «νικήτρια» από το διάλογο Βελιγραδίου - Πρίστινας στις Βρυξέλλες, εξέφρασε χτες ο αρχηγός της αντιπολιτευόμενης «Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσσόβου» των Κοσσοβάρων Αλβανών, Ραμούς Χαραντινάι, διατυπώνοντας την αντίθεσή του στη συνέχιση των συνομιλιών υπό τη σημερινή μορφή.

Ο Ραμούς Χαραντινάι, σε δηλώσεις του, στον τηλεοπτικό σταθμό «Kohavision», υποστήριξε ότι τα θέματα του διαλόγου «έχουν εξαντληθεί» και ότι πρέπει να υλοποιηθούν όσα έχουν συμφωνηθεί τονίζοντας: «Ζητώ να μη συνεχιστεί αυτή η μορφή διαλόγου. Νομίζω ότι αυτή η αναβολή του διαλόγου δε γίνεται για το διάλογο».

Ο πρώην πρωθυπουργός εναντίον του οποίου το Βελιγράδι έχει ζητήσει έρευνες για εγκλήματα πολέμου, πρόσθεσε ότι η Σερβία τάχα «βγήκε νικήτρια» από το διάλογο που διεξήχθη υπό την αιγίδα της ΕΕ για την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο πλευρών, επειδή έλαβε ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, «ενώ στο Κόσσοβο δε δόθηκε τίποτα».

Ανήγγειλε ότι αν γίνει πρωθυπουργός δε θα στηρίξει τη συνέχιση των συνομιλιών, με τον τρόπο που διεξάγονται τώρα και τάχθηκε υπέρ των διαπραγματεύσεων εντός της Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Διεύρυνση, όπου και η Σερβία θα είναι παρούσα. Ερωτηθείς για την αναγγελία ίδρυσης δικαστηρίου για τα εγκλήματα πολέμου του ΟΥΤΣΕΚΑ, στον οποίο ο Χαραντινάι διετέλεσε κατά το παρελθόν διοικητής των Αλβανών ένοπλων αυτονομιστών είπε ότι πρόκειται για μια «πολύ κακή είδηση για το Κόσσοβο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ