Σάββατο 8 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Ακόμη ένα δυστύχημα σε εργοστάσιο...

ΠΕΚΙΝΟ.-- Εκρηξη σε χημικό εργοστάσιο σημειώθηκε χτες το πρωί στην περιοχή της Bόρειας Κίνας, Τανγκσάν, από άγνωστη αιτία, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον ενός ατόμου, ενώ αγνοείται η τύχη άλλων 12.

Τοπικά ΜΜΕ υπαινίσσονται ως πιθανή αιτία της έκρηξης τις επισφαλείς συνθήκες λειτουργίας του εργοστασίου και την παραβίαση βασικών κανονισμών ασφαλείας καθώς συχνά-πυκνά αναφέρονται εργατικά δυστυχήματα σε βιομηχανικούς χώρους δουλειάς με αποτέλεσμα να τίθεται σε πολλαπλούς κινδύνους η ζωή των εργαζομένων.

Τον περασμένο Γενάρη 16 εργάτες σκοτώθηκαν στη διάρκεια πυρκαγιάς που ξέσπασε σε εργοστάσιο υποδηματοποιίας στην ανατολική πόλη Γουενλίνγκ με συνέπεια να διατάξουν οι αρχές την προσωρινή αναστολή λειτουργίας και άλλων εργοστασίων της περιοχής ώστε να διενεργηθούν έλεγχοι σχετικά με την τήρηση ή παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας.

Αλλο ακόμη πιο φονικό δυστύχημα σε εργοστάσιο σημειώθηκε τον περασμένο Ιούνη, σε πτηνοτροφική μονάδα της Βορειοανατολικής Κίνας από πυρκαγιά συνεπεία βραχυκυκλώματος, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 121 εργαζομένων. Πολλά από τα θύματα έχασαν τότε τη ζωή τους γιατί δεν υπήρχαν ούτε καν έξοδοι κινδύνου στο εργοστάσιο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ