Παρασκευή 24 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Ρεκόρ εμπορικών συναλλαγών με το Ηνωμένο Βασίλειο

ΠΕΚΙΝΟ.--

Οι εμπορικές συναλλαγές Πεκίνου - Λονδίνου σημείωσαν ιστορικό υψηλό το 2013, φτάνοντας τα 70 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με δηλώσεις του Κινέζου πρέσβη στο Ηνωμένο Βασίλειο Λιού Σιαομίνγκ, το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών ενισχύθηκε πολύ περισσότερο από ό,τι το εμπόριο της Κίνας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιδιώκει ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων καθώς προσβλέπει στη μεγάλη εσωτερική αγορά της Κίνας. Πέρσι, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έκανε τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, συνοδευόμενος από περίπου 100 επιχειρηματίες.

Από την άλλη μεριά, μια σειρά κινεζικές επιχειρήσεις ενισχύουν τις βλέψεις τους για επενδύσεις στη βρετανική περιφέρεια. Ανάμεσά τους, ο Ομιλος «Νταλιάν Γουάντα», που αναμένεται να επεκτείνει τις επενδύσεις του στη χώρα κατά 1 δισ. βρετανικές λίρες και η εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού δικτύων «Χουαγέι», που σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 1,3 δισ. λίρες. Σύμφωνα με ορισμένους, η Βρετανία συγκαταλέγεται στις πρώτες δέκα χώρες με τις μεγαλύτερες ξένες κινεζικές επενδύσεις και συγκεντρώνει πάνω από το μισό των κινεζικών επενδύσεων από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ