Τετάρτη 22 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο του ΕΚ Νάουσας

Την απόλυτη πλειοψηφία διατήρησε η «Ταξική Ενότητα» στο 25ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Νάουσας (ΕΚΝ), που έγινε την περασμένη Κυριακή. Από τους 45 αντιπροσώπους του συνεδρίου, στις εκλογές συμμετείχαν οι 42. Η «Ταξική Ενότητα» ήταν η μόνη που κατέβασε ψηφοδέλτιο, παίρνοντας για τη διοίκηση και τις 42 ψήφους, ενώ είχε 39 αντιπροσώπους. Οι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ για δεύτερη συνεχόμενη φορά, δε συμμετείχαν στο συνέδριο και δεν κατέβασαν ψηφοδέλτια.

Τις εργασίες χαιρέτισε ο Σ. Ζαριανόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και αντιπροσωπεία απεργών της «Coca - Cola». Στον απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης, ο Σάκης Τσίτσης, πρόεδρος του ΕΚΝ, σημείωσε ότι το ΕΚΝ, μαζί με το ΠΑΜΕ, πήρε πρωτοβουλίες για το σύνολο των προβλημάτων και συνδύασε αυτές τις μάχες με την ανάγκη ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.

Μέσα από τις τοποθετήσεις, αναδείχτηκε ο ρόλος των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομης Παρέμβασης», που έσυραν τους εργαζόμενους της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας να διεκδικούν χρηματοδότηση για τον όμιλο και τελικά πετάχτηκαν στο δρόμο της ανεργίας χωρίς αποζημίωση και με οφειλόμενους μισθούς 3 χρόνων. Το ΕΚΝ μαζί με το κλαδικό σωματείο ΚΛΩΘΩ, πέτυχαν να τους δοθεί έκτακτο βοήθημα 1.000 ευρώ και το λεγόμενο «επίδομα αφερεγγυότητας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ