Τετάρτη 22 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Συγκέντρωση για τους απεργούς της «Coca - Cola»

Την Τρίτη 28/1, στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου

Οι εργαζόμενοι της «Coca - Cola» στη Θεσσαλονίκη περιφρουρούν την απεργία τους έξω από το εργοστάσιο
Οι εργαζόμενοι της «Coca - Cola» στη Θεσσαλονίκη περιφρουρούν την απεργία τους έξω από το εργοστάσιο
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς της «Coca - Cola» διοργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, την Τρίτη 28 Γενάρη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Αγαλμα Βενιζέλου. Οι εργαζόμενοι της «Coca - Cola» στη Θεσσαλονίκη απεργούν εδώ και τρεις μήνες ενάντια στις απολύσεις και το κλείσιμο των εργοστασίων.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί κάθε εργάτη να πάρει τη θέση του στο πλευρό των απεργών, καλεί τα σωματεία, όλο το λαό να κάνουν δική τους υπόθεση τη στήριξη του αγώνα των εργαζόμενων στην πολυεθνική. Με ψηφίσματα, συγκεντρώσεις στους τόπους δουλειάς για ενημέρωση, μ' επισκέψεις στους απεργούς έξω από το εργοστάσιο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, με συγκεντρώσεις στις γειτονιές, να εκδηλώσουν αλληλεγγύη στους απεργούς.

Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η "Coca - Cola" δεν πάσχει από κέρδη. Σπέρνει ανεργία και δυστυχία γι' ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Ο ηρωικός αγώνας των εργαζομένων στην "Coca - Cola" είναι μάχη ενάντια σ' ένα διεθνές μονοπώλιο, που ηγείται των βιομηχάνων και των εργοδοτών στ' αντεργατικά τους μέτρα, που στηρίζεται από τις κυβερνήσεις με κάθε τρόπο. Είναι μάχη ενάντια στην τρομοκρατία της πολυεθνικής».

Στο μεταξύ, σε 3ωρες στάσεις εργασίας σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, στο τέλος της κάθε βάρδιας, προχωρούν, με απόφαση του σωματείου τους, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «Coca - Cola» στο Βόλο, αντιδρώντας στην απόλυση 52 εργαζομένων, μέσω της «εθελούσιας εξόδου», που αποφάσισε η εργοδοσία. Συμπαράσταση στον αγώνα των εργατών της «Coca - Cola» εκφράζει η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου - Χάρτου και Γραφικών Τεχνών Ν. Μαγνησίας και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org