Τετάρτη 22 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κατέλαβαν τα γραφεία της ΕΒΖ στη Θεσσαλονίκη

Κατάληψη στο κεντρικό κτίριο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν χτες το πρωί τευτλοπαραγωγοί κι εργαζόμενοι της εταιρείας, αντιδρώντας στη νέα τιμολογιακή πολιτική που ανακοινώθηκε για το 2014 και προβλέπει μείωση της τιμής των τεύτλων περίπου κατά 10% σε σχέση με πέρσι. Οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι αυτό θα σημάνει το κλείσιμο των εργοστασίων και το τέλος της τευτλοκαλλιέργειας, καθώς οι αγρότες γι' άλλη μια χρονιά δε θα επιλέξουν να καλλιεργήσουν τεύτλα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι ίδιοι οι αγρότες, με τις περσινές τιμές «έμπαιναν μέσα» περίπου 30 ευρώ στο στρέμμα, καθώς το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί. Με τις τιμές που ανακοίνωσε η ΕΒΖ χτες, ουσιαστικά τους εξωθεί να εγκαταλείψουν οριστικά την καλλιέργεια, ακολουθώντας το δρόμο που πήραν χιλιάδες άλλοι συνάδελφοί τους τα προηγούμενα χρόνια. Οι 265 εργαζόμενοι που απέμειναν να εργάζονται στα τρία εργοστάσια της ΕΒΖ σε Πλατύ Ημαθίας, Σέρρες και Ορεστιάδα θεωρούν ότι αυτή η πολιτική της ΕΒΖ σηματοδοτεί αρνητικές εξελίξεις, ίσως και νέα λουκέτα σ' εργοστάσια.

Μετά την κινητοποίηση, η διοίκηση της εταιρείας έστειλε έγγραφο με το οποίο αναστέλλει προσωρινά την ανακοίνωση της νέας τιμολογιακής της πολιτικής. Σήμερα, στη μία το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί συνάντηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων, της διοίκησης και των τευτλοπαραγωγών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ