Σάββατο 21 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διαμαρτυρία ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων

Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων

MotionTeam

Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων
Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης, η Α' ΕΛΜΕ, Σύλλογοι Γονέων και Μαθητών, καθώς και εκπρόσωποι Λαϊκών Επιτροπών, απαιτώντας να μην υιοθετηθούν οι συγχωνεύσεις δεκάδων σχολείων (γυμνασίων και λυκείων) που πρότεινε η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Κάτω από τη μαζική αντίδραση, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να απορρίψει τις προτεινόμενες συγχωνεύσεις. Δεν έκανε, όμως, το ίδιο και για τις συγχωνεύσεις περίπου 15 νηπιαγωγείων που προτάθηκαν από τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι καταψήφισαν και τις προτεινόμενες συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων και κατήγγειλαν ότι, από τη μια, με τις συγχωνεύσεις απαλλάσσεται το κράτος από την ευθύνη ανέγερσης νέων κτιρίων και ταυτόχρονα δημιουργούνται πολυδύναμα νηπιαγωγεία, στα οποία θα στεγάζονται δεκάδες παιδιά στο ίδιο τμήμα. Σημείωσαν ότι πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός και από κοινού εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, συνδικάτα, να εμποδίσουν στην πράξη να προχωρήσει η συγχώνευση των σχολείων. Να απαιτήσουν αγωνιστικά σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ