Σάββατο 19 Οχτώβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
Δε βοηθάει τη συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα

Μακριά από τις ανάγκες των ασθενών οι προτάσεις που κατέθεσαν χτες στο υπουργείο Υγείας

Χωρίς αποτέλεσμα ήταν οι χτεσινές συναντήσεις των φυσικοθεραπευτών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους και της συγκέντρωσης στο υπουργείο Υγείας. Ηδη μειώθηκε η αποζημίωση του ΕΟΠΥΥ για κάθε συνεδρία από 20 σε 15 ευρώ, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε κλείσιμο εκατοντάδες εργαστήρια. Αμέσως μετά, το ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) συνεδρίασε και -κατά πλειοψηφία- αποφάσισε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες αναστολές της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

Δηλαδή, οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν απ' την τσέπη τους τις συνεδρίες και στη συνέχεια θα αναζητούν το ποσό που δικαιούνται απ' τον ΕΟΠΥΥ. Την απόφαση για αναστολή της πίστωσης καταψήφισε η Αγωνιστική Συσπείρωση Φυσικοθεραπευτών (ΑΣΥΦ) τονίζοντας ότι τέτοιες αποφάσεις εμποδίζουν τη συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα, τη στιγμή που επιβάλλεται η συμπόρευση μαζί τους για τη διεκδίκηση κρατικής χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, ώστε να επανέλθει, τουλάχιστον, η συνεδρία στα 20 ευρώ.

Μακριά από τις λαϊκές ανάγκες οδηγούν και οι προτάσεις της πλειοψηφίας του ΠΣΦ, που διατύπωσαν στη συνάντησή τους με τον υπουργό Υγείας: Να μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και στη συνέχεια οι ασφαλισμένοι να αναζητούν απ' τον ΕΟΠΥΥ το ποσό που δικαιούνται. Ζήτησαν ακόμα νομοθετική ρύθμιση για να μπορούν να εισπράττουν απ' τον ασθενή πρόσθετο ποσό για εξειδικευμένες εξετάσεις. Για να αντιμετωπίσουν, δηλαδή, τα προβλήματα της υποχρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, μετατρέπονται οι ίδιοι σε ιμάντες για τα χαράτσια απ' την τσέπη των αρρώστων, όπως επιδιώκει η συγκυβέρνηση.

Στη συγκέντρωση των φυσικοθεραπευτών, εκ μέρους του ΚΚΕ χαιρέτισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ