Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ
Στα Χανιά η 4η τριμερής Συνάντησή τους

Από 19 έως 20 Οκτώβρη

Μετά τη Μυτιλήνη (2010), την Κωνσταντινούπολη (2011) και τη Λευκωσία (2012) τη σκυτάλη παίρνουν τα Χανιά της Κρήτης, στη φιλοξενία της τριμερούς Συνάντησης των αντιιμπεριαλιστικών φιλειρηνικών κινημάτων της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου, υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ).

Τα Χανιά επιλέχτηκαν από την ΕΕΔΥΕ ως φετινός τόπος συνάντησης και φιλοξενίας του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης και της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας, λόγω του ρόλου που διαδραματίζει η αμερικανο-ΝΑΤΟική βάση της Σούδας, πολύ κοντά στην πόλη των Χανίων, στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή. Εντονα θα απασχολήσουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τα σχέδια ανοιχτής ιμπεριαλιστικής επίθεσης των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των περιφερειακών συμμάχων τους στη Συρία, με απώτερο στόχο το Ιράν.

Το πλαίσιο των συναντήσεων χαρακτηρίζεται από την κοινή πεποίθηση των τριών κινημάτων ότι οι λαοί της περιοχής δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε, αντίθετα τους ενώνει ο κοινός αγώνας εναντίον του ιμπεριαλισμού, των μηχανισμών και σχεδίων του.

Στην τέταρτη Συνάντηση θα λάβουν μέρος από την Τουρκία οι Aydemir Guler συντονιστής, Zuhal Okuyan και Burhan Aksakal μέλη του προεδρείου της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας, οι Γιαννάκης Σκορδής πρόεδρος και Χρίστος Κουρτελλάρης γενικός γραμματέας και Αμπντουλάχ Κορμακχσάν μέλος του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης, ενώ από την ΕΕΔΥΕ θα συμμετέχει μεγάλη αντιπροσωπεία με επικεφαλής την Βέρα Νικολαΐδου γενική γραμματέα, τον Νίκο Ζώκα αντιπρόεδρο και την Ελένη Παπαδοπούλου οργανωτική γραμματέα της. Το ΠΣΕ θα εκπροσωπήσει ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, εκτελεστικός γραμματέας του.

Η τέταρτη τριμερής Συνάντηση θα διεξαχθεί στις 19-20 Οκτώβρη και θα περιλαμβάνει εκτός από τη σύνοδο των τριών αντιπροσωπειών, ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο» το Σάββατο 19/10 στις 18.00 στο Θέατρο «Δημ. Βλησσίδης» με χαιρετισμούς - συζήτηση και προβολή βίντεο από τη δράση των τριών επιτροπών. Την Κυριακή 20/10 το πρωί οι αντιπρόσωποι θα επισκεφτούν ιστορικά σημεία της περιοχής. Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων οργανώνει την Κυριακή το απόγευμα στις 16.30 κινητοποίηση στην πόλη των Χανίων για να διατρανώσουν την απαίτηση για κλείσιμο της Βάσης και την έκφραση αλληλεγγύης των τριών λαών, στους λαούς της περιοχής που βρίσκονται στο στόχαστρο των νέων ιμπεριαλιστικών απειλών για ανοιχτό πόλεμο. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με συναυλία διεθνιστικής φιλίας και αλληλεγγύης στις 17.30 με τη συμμετοχή των συγκροτημάτων έντεχνης μουσικής του Αντώνη Μυλωνάκη, του κρητικού συγκροτήματος των Γ. Σκευάκη και Γ. Μυλωνάκη, του χορευτικού συλλόγου «Πελασγοί» από τα Χανιά και των γνωστών καλλιτεχνών Emin Ιgus από Τουρκία και Κούλη Θεοδώρου από την Κύπρο. Οι εκδηλώσεις διεξάγονται με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ