Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ασυμβίβαστες οι λαϊκές ανάγκες με το καπιταλιστικό κέρδος

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε σχόλιό του για τις οικονομικές εξελίξεις και τις συζητήσεις σχετικά με την κάλυψη του χρηματοδοτικού και δημοσιονομικού κενού το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Ο λαός χρειάζεται να δυναμώσει τον αγώνα του, χωρίς να περιμένει κάτι από την έκβαση των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα για την κάλυψη των λεγόμενων χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας.

Ανεξάρτητα από το ύψος του δημοσιονομικού και χρηματοδοτικού κενού της Ελλάδας, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο τελικά αυτό θα καλυφθεί, το σίγουρο είναι ότι το μάρμαρο θα το πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης.

Αλλωστε, τα αντιλαϊκά μέτρα - δημοσιονομικού ή διαρθρωτικού χαρακτήρα - έχουν μόνιμο και σταθερό στόχο τη στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας σε βάρος των λαϊκών αναγκών. Τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό όταν του υπόσχονται ότι έχουν τη μαγική συνταγή με την οποία μπορούν να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα, δηλαδή το καπιταλιστικό κέρδος και τις ανάγκες του λαού».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org