Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΠΑΠΟΥΛΙΑ
Προαναγγελία συνέχισης των αντιλαϊκών μέτρων

Για το θέμα της Χρυσής Αυγής και για την επίσκεψή του στην Αλβανία, στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη και τους στόχους της κυβέρνησης για τη διάνοιξη νέων πεδίων δράσης για τους ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους στην περιοχή ενημέρωσε, χτες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ε. Βενιζέλος, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρ. Παπούλια.

Ο Κάρ. Παπούλιας θα επισκεφτεί τις επόμενες μέρες τα Τίρανα και ο Ε. Βενιζέλος τον ενημέρωσε για τις κινήσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στην επίτευξη συμφωνίας για τις θαλάσσιες ζώνες και την οριοθέτηση της ΑΟΖ ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Ε. Βενιζέλος, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, αναφέρθηκε στις συνομιλίες της κυβέρνησης με την τρόικα, παρουσιάζοντας τις εφαρμοζόμενες αναδιαρθρώσεις που εξυπηρετούν το κεφάλαιο ως ένα «σκληρό» σχέδιο, πάνω στο οποίο «διαπραγματεύεται» η κυβέρνηση. «Εναλλακτική λύση δεν υπάρχει, σχέδιο β΄ δεν υπάρχει, και το σχέδιο α΄ ήταν και είναι πάρα πολύ σκληρό, πρέπει να διαπραγματευόμαστε με σθένος και με στρατηγική προοπτική επί του σχεδίου α΄, για να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τη χώρα μας, με ασφάλεια, οριστικά έξω από την κρίση», ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την αντιλαϊκή επέλαση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Ωστόσο, σε μια προσπάθεια να συσκοτίσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την επιβολή νέων σκληρών μέτρων, ισχυρίστηκε ότι «υπάρχει μια ανακύκλωση προβλημάτων και προβληματισμών, που αδικούν τις θυσίες και τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και περιμένουμε να σχηματιστεί η νέα γερμανική κυβέρνηση, γιατί χρειάζεται μια αντιμετώπιση η οποία θα δώσει μια πολιτική προοπτική στην Ευρωζώνη και να δείξουν οι εταίροι μας ότι αντιλαμβάνονται το τεράστιο έργο που έχει επιτευχθεί εδώ, να μην το κλονίζουν».

Οι Κάρ. Παπούλιας και Ε. Βενιζέλος αναφέρθηκαν και στο θέμα της Χρυσής Αυγής, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να επαναφέρει τα περί «συνταγματικού τόξου» και τα περί εναντίωσης σε «κάθε μορφή πολιτικής και κοινωνικής βίας».

«Πρέπει να διαφυλάξουμε το συνταγματικό τόξο, γιατί όπως έχω πει πάρα πολλές φορές, η βία είναι ένα άκρο. Και χρειάζεται ένα ενιαίο μέτωπο κατά κάθε μορφής πολιτικής και κοινωνικής βίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ